Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

NASA bir sonraki Ay yolculuğu için oluşturduğu çalma listesine katkınızı bekliyor

NASA'nın gelecek Ay yolculuğunda çalacak müziklerin belirlenmesine yardım edin

  • ONUR ATEŞ
  • 11 Haziran 2019
NASA bir sonraki Ay yolculuğu için oluşturduğu çalma listesine katkınızı bekliyor

NASA şu sıralar 2024'e kadar gerçekleşmesi planlanan yeni bir Ay yolculuğu hazırlıkları için yoğun mesaide. Kurum, söz konusu hazırlıklar ve Apollo 11'in fırlatılışının bu yıl 50'nci yıl dönümü olması sebebiyle, Ay'a yolculuk esnasında arka planda çalacak müziklerin bir çalma listesinde toplanması konusunda kamuoyundan destek istedi.

Ay'a gerçekleşen uzay yolculuğu altı günlük bir süreyi kapsıyor. Dolayısıyla astronotlar bu uzun yolculukta Moon Tunes çalma listeleri için epeyce fazla yeni müziğe ihtiyaç duyacak.

3 - 28 Haziran 2019 tarihleri arasında herkes bu formu doldurarak şarkı önerisinde bulunabilir. Twitter'da #NASAMoonTunes hashtag'ini kullanarak tweet atmak da bir diğer seçenek.

Gönderilecek şarkıların şiddet, ırkçılık, cinsel ayrımcılık gibi sakıncalı içerik grubunda değerlendirilebilecek başlık, söz ve tema içermemesi önerilerin değerlendirmeye alınması için başlıca kriterlerden. Ayrıca önerilecek müzik eserlerinin resmi satış/dinleme platformlarında erişilir durumda olması gerekiyor.

Önerileri çalma listesine girecek şanslı kişiler, önerdikleri şarkıları Apollo 11'in fırlatılış yıl dönümünden sadece birkaç gün önce 13 ve 14 Temmuz'da NASA'nın radyo istasyonu Third Rock'ta dinleyebilecek.

Spotify '#Arşiv' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...