Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
MÜZİK

PTU, трип Recordings'ten ilk albümünü çıkarmaya hazırlanıyor

PTU, Nina Kraviz’in plak şirketi трип Recordings üzerinden ilk albümleri 'Am I Who I Am’i 17 Haziran’da yayınlıyor

  • OZAN TEZVARAN
  • 9 Haziran 2019
PTU, трип Recordings'ten ilk albümünü çıkarmaya hazırlanıyor

Alina Izolenta ve Kamil Ea ikilisinin oluşturduğu PTU’nun kökenleri 2000’lerin başına dayanıyor. Yıllar içerisinde analog sentezleyiciler üzerinde denemeler gerçekleştirirken bir taraftan da aralarındaki müzikal paylaşımı güçlendiren PTU, yeni albümleri 'Am I Who I Am' ile yıllar süren birikimlerini cesurca sergiliyor.

İnternette isimlerini arattığımızda veya Spotify dinlenme oranlarını incelediğimizde karşımıza çıkan (ortalama 5000 aylık dinleyici - 1000 takipçi) sonuçların ön yargıya sebebiyet vermemesi gereken ikiliyle 2016 yılında tanışmıştık. трип Recordings’in 'When I was 14' derleme albümünde Aphex Twin’in yan projesi AFX’e 'Taorak' parçalarıyla komşu olan PTU, 'A Broken Clock Is Right Twice A Day' ile de güçlü bir çıkış yakalamıştı. İkilinin keşfedilmesinde rol oynayan Resident Advisor (Best New Techno Spotify listesi) ve Mixmag’i (Best New Techno Spotify listesi) göz ardı etmemek gerekiyor.

17 Haziran’da yayınlanacak 'Am I Who I Am' birbirine ustaca bağlanan on iki parçadan oluşuyor. Aksak yürüyen davullar spiral asit melodilerinin tazeliğiyle kesiliyor. Oluşan gerilimden doğan robot orduları parçaların detaylarını gün yüzüne taşıyor. 'Am I Who I Am'in merceklerle dinlenmesi gereken bir albüm olduğunu düşünüyoruz.

Albümün dikkat çekici yapımlarından, dünya prömiyeri Mixmag tarafından yapılan 'Which Word Is the Coldest' parçasını aşağıda dinleyebilirsiniz.

Spotify '#Arşiv' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...