Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

New York Times, Universal Music Group’taki yangın nedeniyle meydana gelen kayıpları raporlaştırdı

Yeni bulgular 1 Haziran 2008'de meydana gelen yangındaki kayıplara ışık tuttu

  • SUDE GERGEROĞLU
  • 27 Haziran 2019
New York Times, Universal Music Group’taki yangın nedeniyle meydana gelen kayıpları raporlaştırdı

Geçtiğimiz günlerde New York Times, 2008’de Universal Studios Hollywood’un bir bölümünde çıkan yangınla ilgili bir soruşturma başlattı. Ortaya çıkan rapor, yangında nelerin kaybedildiğiyle ilgili çarpıcı sonuçlar ortaya koyuyor. New York Times tarafından “Müziğin Yandığı Gün” olarak adlandırılan gün, müzik endüstrisinin tarihindeki en büyük felaketti ve neredeyse kimse bundan haberdar değil.

New England Street’teki bir binanın çatısında başlayan yangın, video kasası olarak da bilinen ve içerisinde video kasetleri, film makaralarını ve en önemlisi ana ses kayıtları kütüphanesini bulunduran Bina 6197’ye ulaştığında 1 Haziran 2008 gününün ilk saatleriydi. O zamanlar yangının, tema parkının “King Kong” bölümünü ve eski işlerin kopyalarını bulunduran bir video kasasını yok ettiği söylenmişti. Ancak, son soruşturmanın ortaya çıkardığı sonuçlar bundan çok farklı ayrıntılar içeriyor.

Gizli bir raporda bu kaybın yaklaşık 500.000 şarkı kaydı olduğu tahmin ediliyor. Bu da birkaç on yılın müziğinin bu yangında kaybolduğu anlamına geliyor.

Kaybedilenler arasında Ray Charles, B.B. King, the Four Tops, Joan Baez, Neil Diamond, Sonny and Cher, Joni Mitchell, Cat Stevens, Gladys Knight and the Pips, Al Green, Elton John, Eric Clapton, Jimmy Buffett, the Eagles, Aerosmith, Rufus and Chaka Khan, Barry White, Patti LaBelle, Tom Petty and the Heartbreakers, the Police, Sting, Steve Earle, R.E.M., Janet Jackson, Guns N’ Roses, Mary J. Blige, No Doubt, Nine Inch Nails, Snoop Dogg, Nirvana, Beck, Sheryl Crow, Tupac Shakur, Eminem, 50 Cent ve the Roots’un master kayıtları da var.

New York Times raporunu buradan okuyabilirsiniz.

Spotify '#Turkuaz' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...