Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
MÜZİK

Nyege Nyege, Slikback ve DUKE'un Yeni Çalışmaları İle Geri Dönüyor

Yeni çalışmalar plak şirketinin önemli diğer etkinlik tarihleriyle birlikte açıklandı

  • MIXMAG TURKEY
  • 2 Şubat 2019
Nyege Nyege, Slikback ve DUKE'un Yeni Çalışmaları İle Geri Dönüyor

Uganda merkezli plak şirketi Nyege Nyege Tapes ve alt plak şirketi Hakuna Kulala yükselen yıldızları Slikback (fotoğraftaki) ve DUKE'un yepyeni çalışmalarıyla müzikseverlerin karşısında.

"2019’da Takip Edilmesi Gereken 25 Sanatçı" listemizdeki sanatçılardan biri olan Slikback'in farklı BPM'lerdeki baş döndürücü tonları geçen yıl bizi gerçekten etkilemişti. Şimdi ise, 2018'de çıkardığı kısaça 'Lasakaneku'nun üzerine 'Tomo' isimli yeni bir 6 parçalık kısaça ile devam ediyor.

Son basın açıklamasında Slikback, dinamik tonunu yakalarken footwork, trap, grime ve çeşitli çağdaş yeraltı African club müziğinin farklı tarzlarından yararlandığını söylüyor. 1 Şubat'ta piyasaya çıkan kısaça, sanatçının en son çalışmasında olduğu gibi Hakuna Kulala plak şirketi imzası ile yayımlandı.

Sonrasında ise DUKE'un çıkış albümü Uingizaji Hewa, Nyege Nyege Tapes etiketiyle piyasadaki yerini alacak. Sanatçı yapımlarını, “punk'ı andıran ve agresif bir 'kendin yap' tarzı” olarak tanımlıyor. Plak şirketi ise DUKE'un benzersiz sample tarzını, "Tanzanya'daki popüler reklam jingle'larından, stüdyosunun çevresinden gelen seslere kadar birçok şeyden oluşuyor” şeklinde tanımlıyor.

Çalışmaların duyurusu plak şirketinin önemli diğer etkinlik tarihleriyle birlikte paylaşıldı ve DUKE, Slikback, Kampire ve daha birçok Nyege sanatçısının bu bahar mevsiminde sergileyecekleri uluslararası performanslar kesinlik kazandı.

Slikback'in 'Tomo' adlı 6 parçalık kısaçası 1 Şubat'ta piyasaya çıktı. DUKE'un 'Uingizaji Hewa' adlı çalışmasının ise Nyege Nyege Tapes etiketiyle 8 Mart'ta müzikseverlerle buluşması bekleniyor.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...