Ara Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
ETKİNLİK

OI_Music, German Legend sunumuyla müzikseverleri Türkiye'nin ilk dijital müzik ve sanat odaklı uluslararası fuarı Noise_Media Art'a davet ediyor

12-21 Ocak‘ta İstanbul‘da gerçekleşecek Noise_Media Art'ın, İstanbul'un kültürel panoramasını zenginleştirecek programını inceleyin

  • MIXMAG TURKEY
  • 4 Ocak 2024
OI_Music, German Legend sunumuyla müzikseverleri Türkiye'nin ilk dijital müzik ve sanat odaklı uluslararası fuarı Noise_Media Art'a davet ediyor

German Legend’in katkılarıyla Türkiye'nin ilk medya sanatı odaklı uluslararası sanat fuarı Noise_Media Art programında gerçekleşecek olan OI_Music, sanatın müzik ile kesiştiği alanları 12-14 Ocak arasında Alan Kadıköy’de ve 17-21 Ocak arasında Kent Müzesi'nde katılımcılarla buluşturacak.

OI_Music Powered by German Legend

Ambient/drone müzikten, deneysel teknoya, elektronik dub’dan elektronik müziğe şekil vermiş proto electronica’ya birbirinden farklı birçok alt türler, tarzlarının en önemli temsilcilerini İstanbul sahnesinde buluşturacak olan program, Kod Müzik kürasyonuyla oluşturuldu.

OI_Music, 12 Ocak’ta deneysel-dub teknonun yaratıcılarından Manchester çıkışlı Andy Stott ağırlıklı kariyerinin ikinci döneminden oluşan bir setle açılışını yapacak. Aynı gece endüstriyel müzik, glitch techno gibi müziklerin ses örgülerini, gürültüleri dub, dance hall gibi Jamaika müzikleriyle sound system kültürü üzerinden birleştiren The Bug, nam-ı diğer Kevin Martin İngiltere’nin en kıdemli MC’lerinden Flowdan ile sahne alıp Alan Kadıköy’ün duvarlarını etkileyici seslerle çevreleyecek.

13 Ocak günü elektronik müziğin şekillenmesinde en büyük pay sahiplerinden biri olarak kabul edilen bir gelenek olan deneysel Alman topluluklarından Neu ve Harmonia’nın kurucu üyesi Michael Rother’in yeni grubuyla her iki topluluğun kataloğundan parçaları çaldığı bir performansa şahit olacağız.

14 Ocak Pazar gecesi ise ambient müziğin en büyük yaratıcılarından, minimal teknonun çıkışını ve yayılmasını üstlenen Kompakt plak şirketinin kurucusu, aynı zamanda görsel sanatçı Wolfgang Voigt deneysel projesi Rückverzauberung’un canlı icrasına tanık olacağız.

Tüm performanslara elektronik müzik ile video sanatçılarını birleştiren canlı görsel performanslar eşlik edecek.

Detaylı programı incelemek ve erken dönem biletleri için www.noise.ist ve @noiseofistanbul sosyal medya hesapları takip edilebilir.

12-21 Ocak 2024 tarihlerinde İstanbul'un kültürel panoramasını zenginleştirecek; sanat, müzik ve teknoloji bütünleşeceği heyecan verici programıyla Noise_Media Art çerçevesinde; DAM, Kate Vass Gallery ve Elektra gibi dünya çapında tanınan galeriler ile Art On, Sanatorium, Pilot, Siyah Beyaz Galeri gibi Türkiye'nin önde gelen sanat mekanlarının yanı sıra, teknolojiyi sanatlarına entegre eden yenilikçi sanatçıların eserleri sergilenecek.

Noise_Media Art, sanat ve teknolojinin kesişim noktasında yer alan sanatçıları, galerileri ve sanat dünyasının profesyonellerini bir araya getirmeyi amaçlıyor. Bu prestijli fuara sadece özel davetli sanatçılar ve galeriler katılıyor. Fuarın ilk baskısında, medya sanatının önde gelen küratörlerinden Dominique Moulon baş küratör, Arda Yalkın yaratıcı direktör ve Hande Şekerciler ise sanat direktörü olarak görev alıyor.

18 Ocak 2024'te kapılarını açacak Noise_Media Art, 21 Ocak'a kadar sürecek ve 11.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Etkinlik kapsamında, yenilenen ve ilk kez halkla buluşacak eski Mal Müdürlüğü binası, Kadıköy Kent Müzesi olarak hizmet verecek ve sergiye eşlik eden eğitim ve konuşma programlarına ev sahipliği yapacak.

Katılımcılar, German Legend Lounge'da Alman mutfağının seçkin lezzetleriyle serginin keyfini sürebilirken, Noise_Media Art kapsamında gerçekleşecek tüm sergi, eğitim ve konuşma programları ücretsiz olacak. İstanbul'un sanat ve teknoloji dünyasında yeni bir sayfa açan bu etkinlik, kültür ve inovasyonun birleştiği bir platform sunuyor.

OI_Emerge

Mey Diageo ve Alan Kadıköy co-partnerliğinde gerçekleşen tüm dünyadan, henüz galeri temsiliyeti olmayan, yükselen genç sanatçıların, son dönem eserlerinden oluşan bir seçkiye yer verilen OI_Emerge’ün ilk edisyonunda, Türkiye’den Doğa Ünyaylar, Beyza Dilem Topdal, Merve Mepa, Ceren Su Çelik, Nergis Yeşil, Büşra Tunç; Kanada’dan Cinzia Campolese; Fransa’dan Ethel Lilienfeld; İngiltere’den Carlotta Aoun ve İspanya’dan Rocio Berenguer eserleriyle yer alıyor.

OI_Focus

İBB desteğiyle Fener Evleri/Haliç Sanat’ta gerçekleşecek OI_Focus, her yıl başka bir ülke, konu, kavram, sanatçı ya da akıma odaklanacak. Bu yılın konusu Kore medya sanatı. Serginin küratörlüğünü Jungmin Cho üstleniyor.

OI_Talks | OI_Education

Çok yönlü bir yapıya sahip olacak şekilde kurgulanan Noise_Media Art, kapsayıcı ve ulaşılabilir olma hedefiyle fuar ve sergilerin yanı sıra, Türkiye'den konuşmacı ve eğitmenlerin yanı sıra dünyadan da önemli isimlerin yer alacağı OI_Talks ve OI_Education programlarını da ücretsiz olarak gerçekleştirecek.

OI_Education programı kapsamında Notch, Noitom Motion Capture, Adobe programları gibi sanatçılar tarafında üretimlerinde sıklıkla kullanılan yazılımlar hakkında atölye çalışmalarına yer verilecek.

OI_Talks programında ise Ars Electronica baş küratörü Martin Honzik, ZKM Media Museum’un baş küratörü Bernard Serexhe, sanat yazarı ve Mointclaire State University profesörlerinden Charlotte Kent, Neural Magazine genel yayın yönetmeni Alessandro Ludovico gibi dünyadan konuşmacıların yanı sıra Türkiye'den tanınmış sanatçı ve sanat profesyonellerinin yer aldığı oturumlar gerçekleşecek.

Konuşma, eğitim program detayları ve katılım şartları www.noise.ist web sitesinden ve @noiseofistanbul hesaplarından takip edilebilir.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...