Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
TEKNOLOJİ

Output erişilebilir granular sentezleme efekti Portal’ı piyasaya sürdü

Daha az blip blop, daha çok yaratıcı müzik yapımı için tasarlanmış bir plug-in

  • BARIŞ KIRATLI
  • 2 Temmuz 2019
Output erişilebilir granular sentezleme efekti Portal’ı piyasaya sürdü

Los Angeles merkezli plug-in stüdyosu Output, beş yıllık yolculuğunda bizlere oldukça farklı ve alışılmışın dışında birçok plug-in sundu. Bunlardan en sonuncusu ise gerçekten çok iyi hazırlanmış bir granular sentezleyici.

Portal, esasında Output’un "ulaşılabilir" olduğunu söylediği bir granular sentezleyici. Granular sentezleme, kaynak sesleri çok ufak parçalara ayırarak, bunları diğer parçacıklarla yeniden bir araya getiren bir sentezleme yöntemi. Bu sentezleme yöntemi genellikle kaynak sesi aşırı bir şekilde başkalaştırsa da Output, Portal'ın işlenen sesinin orijinal girdiye daha yakın sonuçlar verdiğini aktarıyor.

Portal'ın arayüzü üç ana ekrana sahip. Bunlardan ilki birkaç makroya kolaylıkla ulaşılabilen XY kontrollerine sahip bir ana sayfadan oluşuyor. Bu sayfayı modülasyon şekillerini, taneciklerin kontrollerini, delay ve esnetme parametrelerini kullanmanıza olanak tanıyan gelişmiş bir bölüm ve "ritmik", "glitchy" veya "ses tasarımı" gibi kategorilerin de olduğu içinde birçok hazır ayar bulunduran bir kütüphane takip ediyor.

Ayrıca Output'un abonelik bazlı sample enstrümanı Arcade, taze içeriklerle birlikte düzenli aralıklarla sürekli olarak güncelleniyor. Aynı zamanda 2017'de Platform ismi verilen bir stüdyo masası da piyasaya sürülmüştü.

Portal, Output'un internet sayfasında 149 dolardan satışa sunuldu.

Spotify '#Frekans' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...