Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
MÜZİK

Ozoyo: 'Motel Lazy'

Ozoyo "Motel Lazy" adlı ilk albümünü yayımladı

  • OZAN TEZVARAN | FOTOĞRAF: Peter SEBASTIAN Sander
  • 26 Temmuz 2019
Ozoyo: 'Motel Lazy'

"Halkın, ekmeğini kazanmak için harcadığı zamandan başka zamanı yoksa, yazık. Ekmeğini sevinçle yiyebilmesi için de zamanı olması gerek. Yoksa, uzun süre kazanamaz olur ekmeğini. Halkın çalışmasını isteyen şu adaletli ve iyiliksever Tanrı, onun dinlenmesini de ister. Doğa da halkın aynı zamanda çalışmasını ve dinlenmesini; didinmesini, aynı zamanda da haz duymasını ister. Çalışmaya karşı duyulan tiksinti, yoksul insanları çalışıp didinmekten daha çok bunaltır." *

Üniversite eğitimi sırasında eski caz plaklarını toplayan Ozoyo, örneklediği seslere yaratıcılığını ekleyerek yeni evrenler keşfetmeye karar verir. Lo-fi, future beat, electronica ve hip-hop elementlerini cazla harmanlayan İstanbullu prodüktör, ilk albümü “Motel Lazy’yi 26 Temmuz’da yayınlamaya hazırlanırken; önceki çalışmaları “Wanderlust” (2016), “Lost Beats” (2018), ve “333” (2018) üzerine yeni katmanlar ekliyor, evinizi terk etmeden de kendinize zaman ayırabileceğiniz huzurlu bir ortam yaratıyor.

“Her yerde tatilde hissedebilirsiniz.” diyen Ozoyo’nun tezini test edebilceğimiz yegane durumun İstanbul trafiği olduğunu düşünerek kulaklıklarımızı takıp Threefinger etiketiyle yayınlanacak albümün sunduğu 15 farklı ruh halinin tadını çıkarmaya başlıyoruz. Ozoyo’ya sunduğu yolculukta eşlik eden Wun Two, Jinsang, Engelwood ve Mujo’nun da dinlenmemizi istediğini yaratıcı katkılarıyla hissedebiliyoruz.

“Blurred Morning” parçasıyla açılan albüm İstanbul kalabalığına panzehir etkisi yaratırken, “breakfast with her” bulanık gitar dokularının laid-back ritimlerle bütünleşmesiyle beraber yolculuğun başlangıcına işaret ediyor.

Doğayla iç içe olduğunu ve ondan aldığı ilhamın yol göstericiliğini açıklamalarında belirten prodüktörün sözleri yine alıntımızı çağrıştırıyor. “Doğa da halkın aynı zamanda çalışmasını ve dinlenmesini; didinmesini, aynı zamanda da haz duymasını ister…”

Ozoyo’nun dinlenme yollarını açarken prodüksiyon becerilerini de sergilediği “Birds Everywhere”, “Clouds on My Bed” ve “Summer Rain” ardından albümün altıncı parçası “Thinking About You” trampet vuruşlarının uzayan üflemeliler ile birleşimi ile kendini öne çıkarıyor.

Akışkan yapısıyla "thinking about you"dan "tea time"a bağlanırken zaman gerçek hızında akmaya başlıyor.

Melodiler, kaosa karşı dik bir duruş sergilerken agresif bir tavır izlemiyor. Sadece yeşilin, mavinin ve pastel turuncunun bulanık resimlerini aksak ritimlerle betimliyor.

“Melancholic Dreams” ve “Nostalgia” saatlerin takibini yapmadığımız yaz akşamlarının ortamını geri getirirken, İstanbul’un şaşırtmayan tartışmalarında birine şahit oluyoruz. İki insanın geriliminin yanından geçerken “High Again”in sesini biraz daha açıyoruz. Uzayan üflemeli sample’lar tartışmanın negatifliğini üstümüzden alırken yolumuza devam ediyoruz.

“Way Back Home” ile bizi uğurlarken albüme hayranlıkla bakıyoruz. Sadece prodüksiyon, mix, sample kullanımı açısından değil; konseptin tutarlılığı, albümün sunduğu fikrin insanın içine bu kadar işlemesi Ozoyo’yu sevgiyle andırıyor.

Zamanı, doğayı, doğanın sunduğunu bir albümde toplayan Ozoyo’nun ilk albümü “Motel Lazy” 26 Temmuz itibarıyla Threefinger etiketiyle tüm platformlarda.

(*) Günyol, TEMBELLİK HAKKI PAUL LAFARGUE BAŞSÖZ YERİNE, Sayfa 12, 7. Basım

[Artwork: Hazal Hidir]

Spotify '#Arşiv' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...