Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
MÜZİK

QRTR, ilk albümünü Dome of Doom’dan yayımladı

'Drenched' isimli albüm kaset ve dijital olarak piyasaya çıktı

  • OZAN TEZVARAN
  • 21 Nisan 2020
QRTR, ilk albümünü Dome of Doom’dan yayımladı

Çalışmalarını New York’ta sürdüren QRTR (Meagan Rodriguez), ilk uzunçalar albümü “Drenched”i Dome of Doom etiketi ile yayımladı.

Albümüne 2017 yılında çalışmaya başlayan QRTR, “Drenched” ile esasları house, techno ve ambient müziğe dokunan geniş bir dünya oluşturuyor. QRTR, distopik hissiyatlar sunsa da parçalarının elementlerini ve yapısı oldukça aydınlık ve ferah kullanıyor. İlham unsurları olarak Haruki Murakami’nin kitaplarını ve NASA Voyager’ın ses kayıtlarını öne çıkarıyor.

Albümüyle ilgili açıklamalarda bulunan sanatçı, “Öfke günümüzde toplumumuzun bir para birimi haline geldi, köklü bir bağlanma arzusu ile oluşturulmuş distopik ninnileri oluşturmak için vakit harcamak bir isyan biçimidir. Bu hislerden kaçmak yerine, onlara dokunarak bu hislerle yakınlaşıp kendimi iyileştirmeyi istedim. Umarım ki başkalarını da kendi süreçlerinde iyileştirebilirim” yorumunu yapıyor.

"Drenched", QRTR'nin 2017 yılında yayımladığı kulüp odaklı house kısaçaları “Absinthe Party”yi takip ediyor. Sanatçı daha önce Com Truise, Lauren Flax ve Jubilee gibi isimlerle beraber aynı sahneyi paylaşmıştı.

Dome of Doom aynı zamanda fiziksel sürümlerde uzmanlaşması ile de öne çıkan bir plak şirketi. “Drenched” albümü hem kaset hem de dijital formatlarda piyasaya çıktı. İki format için de siparişlerinizi buradan verebilir, albümdeki parçaları aşağıda dinleyebilirsiniz.

#Turkuaz çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...