Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Radiohead, 'OK Computer' albüm demolarını yayınladı

'OK Computer' albümünün daha önce yayınlanmamış demo kayıtları yardım amaçlı olarak yayınlandı

  • GÖRKEM BAHRİYELİ
  • 29 Haziran 2019
Radiohead, 'OK Computer' albüm demolarını yayınladı

Radiohead, 'OK Computer' albümlerinin hazırlık aşamasında alınan 18 saatlik kayıtların tanıtım ve demolarını bir yardım albümünde topladı.

Üzerinde oynama yapılmamış 18 yalın ses kaydının süreleri 25 dakika ile bir saat veya daha uzun olacak şekilde değişiyor.

Peki Radiohead grubu neden altın değerindeki kayıtlarını aniden yayınlama kararı aldı? Grup üyesi Johnny Greenwood durumu açıklamak için internet sitelerinden şu açıklamayı yaptı: “Geçen hafta bir siber saldırıya uğradık - birileri Thom Yorke’un OK Computer zamanından beri kayıtlı olan minidisk arşivini çaldı ve internet ortamında yayılması tehdidiyle 150 bin dolar talep etti. Bu yüzden şikayet etmek veya bunu görmezden gelmek yerine 18 saatlik kayıtların tamamını Bandcamp’te “Extinction Rebellion” kurumunun yararı adına yayınlama kararı aldık.”

OK Computer, Radiohead’in yeni başlayan genç kariyeri için kritik bir rol oynamıştı. Albüm İngiltere müzik listelerinde zirveye ulaşmış ve müziğe deneysel yaklaşımıyla övgüyle karşılanarak 1998'de gruba en iyi alternatif müzik albümü dalında Grammy ödülünü kazandırmıştı.

Greenwood, “Bu kayıtlar asla genel tüketim amaçlanarak sunulmadı ve sadece geçici bir süreyle erişilebilir olacak” açıklamasında bulunurken, Thom Yorke da Bandcamp’in sayfasında kayıtların hali hazırda herkese açık olduğunu ve bu durumun herkesin albümden sıkılıncaya kadar devam edebileceğini belirtti.

Grubun 'OK Computer' albümünün hazırlık aşamasına ait 18 saatlik demo kayıtlarını aşağıda dinleyebilirsiniz.

Spotify '#Turkuaz' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...