Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Soundcloud dijital dağıtım şirketi Repost Network'ü satın aldı

Bu birleşme Soundcloud'un ikinci şirket satın alımı olarak göze çarpıyor

  • FURKAN KILIÇASLAN
  • 3 Haziran 2019
Soundcloud dijital dağıtım şirketi Repost Network'ü satın aldı

2018 yılı, Spotify'ın özellikle podcast içerikleri ağırlıklı olmak üzere birçok şirketi satın alarak büyüdüğünü gördüğümüz bir yıl olarak geride kalmıştı. Şimdi Avrupa'daki bir başka müzik platformu olan Soundcloud'un da buna eşlik ettiğini söylemek mümkün. Berlin merkezli şirket, sanatçıların Soundcloud hizmetlerinden daha iyi yararlanmalarını sağlayacak Repost Network'ü bünyesine kattı.

Anlaşmanın ayrıntıları açıklanmazken bu satın alımın Soundcloud'un yaptığı ikinci satın alım olduğu göz önüne alındığında rakiplerinin agresif satın alımları karşısında daha yavaş bir performans gösterdiğini söyleyebiliriz.

Soundcloud, 18 ay önce New York yatırım bankası Raine Group ve Singapur’un ünlü servet fonu Temasek’in önderlik ettiği 169.5 milyon dolarlık bir F Serisi fon sağlayarak iflastan kurtulmuştu. Yeni yatırım ile beraber birçok değişikliğin yapıldığı Soundcloud'da Vimeo'nun eski CEO'su Kerry Trainer şirketin başına geçmişti.

Bu değişiklikten sonra şirketin gelirleri 2017 yılında yıllık %80 artarak aynı yıl 90,7 milyon avroya ulaşmıştı. Aynı zamanda şirketin zarar skalası %27 oranında gerileyip 51,4 milyon avro seviyesinde görülmüştü.

Repost Network'ün dağıtım, analitik tablolar ve içerik koruması gibi araçlarına bundan böyle Soundcloud kullanıcıları da ulaşabiliyor olacak.

Spotify '#Arşiv' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...