Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Spotify deneyimi müzik ve sohbetin bir araya geldiği yeni formatla zenginleşiyor

Spotify, ses içeriği yayınına ve dinleme deneyimine yeni bir boyut kazandıracak yeni içerik formatını tanıttı

  • MIXMAG TURKEY
  • 15 Ekim 2020
Spotify deneyimi müzik ve sohbetin bir araya geldiği yeni formatla zenginleşiyor

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Güzel bir çalma listesi, DJ seti ve dolu dolu bir sohbet herkesin vazgeçilmezi. Spotify, test aşamasına geçirerek aktive ettiğini duyurduğu yeni bir format ile tüm bu deneyimleri tek yerde toplayacak bir özellik sunmaya başladı.

Bu özelliği kullanarak yaratılan Spotify içeriklerinde kullanıcılar bundan böyle ilgili sayfayı terk etmeden tıpkı şarkı dinlerken yaptıkları gibi içerikte kullanılan müzikleri beğenip favorileri arasına kaydedebilecek ve parçalar hakkında daha fazla bilgiye erişebilecek.

İçeriklerin üzerinde “Yayını İncele” (Explore Episode) sekmesine tıklayarak içerikte yer alan parçaların listesi ve bu parçalarla ilgili farklı segmentler kullanıcıların karşısına çıkacak. Spotify Premium kullanıcıları bu formatta oluşturulan içeriklerdeki tüm parçaların tamamını dinleme şansına sahip olacak. Platformu ücretsiz kullanan üyeler ise parçalardan sadece 30 saniyelik kesitleri dinleyebilecek.

Spotify, özelliğin ne denli yaratıcı olduğunu göstermek amacıyla bu formatta hazırladığı 7 şovu kullanıcılarıyla paylaştı:

Yeni formatın en önemli özelliği: Artık herkes bu formatta içerik hazırlayıp yayınlayabilecek…

İçerik üreticileri uzun zamandır favori müziklerini sıralayıp aynı anda müziğe ve favori sanatçılarına dair sohbet edebilecekleri bir formatın gelmesini bekliyordu. Spotify, bu ekosistemi güçlendirmek adına tüm kullanıcılarının bu formatta içerik hazırlamalarına olanak tanıyacağını açıkladı.

Yeni formatla ses içeriği üretmenin ve yaymanın eskide kalan limitleri aşılıyor. Müzik yayıncılığının gücüne güç katacak özellik sayesinde içerik üreticileri, lisanslı müziği adil ve endüstri standartlarına uygun şekilde kendi içeriklerinde kullanabilecek. Bu formatta şov hazırlamak için Anchor platformunun ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve İrlanda’daki kullanıcıları için bir arayüz aracı hazırlandı. Detaylar için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Spotify, bu formatla podcast’lerin geleneksel yapısındaki sınırları ortadan kaldırarak ses içeriği yayınına ve dinleme deneyimine yeni bir boyut kazandırmayı amaçlıyor.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...