Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

The Weeknd aday gösterilmediği Grammy Ödülleri’ni ‘yozlaşmış’ olarak niteledi

Tartışmalara katılan bir diğer sanatçı olan Drake de ödül töreninin alternatifinin yaratılması gerektiğini söyledi

  • MIXMAG TURKEY
  • 26 Kasım 2020
The Weeknd aday gösterilmediği Grammy Ödülleri’ni ‘yozlaşmış’ olarak niteledi

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Geçtiğimiz gün adaylıkları açıklanan Grammy Ödülleri’nde The Weeknd’e yer verilmemesi müzik çevrelerinde son günlerin en çok konuşulan konularından biri.

The Weeknd’in popüler şarkısı “Blinding Lights”, bu yıl ABD müzik listelerinde ilk 5’te en uzun süre yer alan hit parça olarak bir rekora imza atsa da Grammy adaylığına layık görülmedi.

Gelişme üzerine Kanadalı sanatçı, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, “Grammy ödülleri yozlaşmış bir şekilde sürmeye devam ediyor. Bana, sevenlerime ve endüstrinin şeffaf ilkelerine bir açıklama borçlusunuz…” ifadelerini kullandı.

Sanatçı ayrıca, Grammy ekibi ile seremonide bir performans gerçekleştirmek üzere iletişim halinde olduğunu, adaylar arasında yer almadığını görünce şoka uğradığını belirtti: “Yapacağım performansım üzerine birlikte haftalarca planlama yapıp sonrasında davet bile edilmemek mi? Sanırım iş adaylık yoksa davet de yok noktasına getirilmiş!”

Rolling Stone’un gelişmelere yakın bir kaynağa dayandırarak yaptığı haberinde, “Grammy ekibi ile The Weeknd arasında 2021 ödül töreninde performans sergilemesi üzerine birçok görüşme yapıldı. Amerikan Futbol Ligi Şampiyonluk maçı Super Bowl’da performans sergilemesi söz konusu olunca ilk başta bir tercih yapmaya zorlandı ama sonradan her iki etkinlikte de yer alması üzerine mutabık kalınmıştı. Recording Academy geçtiğimiz ay tüm bu konuları The Weeknd’in menajer ekibiyle konuştu ama 24 Kasım’a geldiğimizde bir de görüldü ki Grammy Ödülleri tarafından görmezden gelinip adaylar arasında gösterilmemiş” bilgisi paylaşıldı.

Bu yılın başlarında, Grammy Ödülleri’nin düzenleyici kurulu olan Recording Academy CEO’su Deborah Dugan görevden alınmıştı. Dugan, görevden alınmasının Recording Academy’nin ödüllerdeki adaylıkları belirleme sürecinde şeffaf davranmadığını ve adayları belirleyen üyeler arasında çıkar çatışmaları yaşandığını dile getiren açıklamalarına bir misilleme olduğunu söylemişti.

The Weeknd ile ortak çalışmalarda bulunan ve daha önce üç kez Grammy ödülüne aday gösterilen Drake de yaşananlara tepki gösterenlerden biri. Drake, Grammy Ödülleri’nin alternatifinin yaratılması taraftarı.

Sanatçı, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, “İnsanları gerçek anlamda etkileyen müzikler ve ödül törenleri arasındaki iletişimsizlik karşısında her yıl aynı şoku yaşamaya izin vermemeliyiz diye düşünüyorum. Birilerinin yeni bir alternatif başlatması ve zamanla bunu geliştirip gelecek nesillere aktarcak çalışmalara girişilmesi için çok iyi bir fırsat" dedi.

Recording Academy’nin geçici başkanlığını yürüten Harvey Mason Jr ise The Weeknd’in yorumlarına cevaben bir açıklama yayımlayarak, “Ne yazık ki her geçen yıl belirlenen aday sayısı bunu hak eden sanatçılardan daha az oranda oluyor” ifadelerini kullandı.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...