Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

TikTok 70 kullanıcısının platform sayesinde büyük plak şirketlerine imza attığını açıkladı

TikTok’un Küresel Müzik Direktörü Ole Obermann açıklamalarda bulundu

  • Furkan Kılıçaslan
  • 2 Ocak 2021
TikTok 70 kullanıcısının platform sayesinde büyük plak şirketlerine imza attığını açıkladı

2020'de TikTok, her türden sanatçı için viral videoların ve müzik keşiflerinin platformu olmayı başarmıştı. Sosyal medya platformu, Aralık ayının başlarında "Year In Music" raporunu yayınlayarak, yalnızca geçen yıl TikTok'ta popüler takipler kazanan 70'den fazla sanatçının büyük plak şirketleri ile anlaşma imzaladığını duyurdu. Bu sanatçılar arasında Claire Rosinkranz, Dixie D’Amelio, Powfu, Priscilla Block ve Tai Verdes gibi isimler var.

TikTok’un Küresel Müzik Direktörü Ole Obermann, şirket açıklamasında şunları söyledi:

"TikTok'ta, topluluğumuzun müzik tutkusunu paylaşıyoruz ve kendimizi sanatçıların ve hayranların etkileşimde bulunabileceği ve gelişebileceği bir platform olmaya adadık. Platformumuzun yeni yetenekleri öne çıkarmasını, şarkıların listelerde yer almasına yardımcı olmasını izlemek ilham verici oldu.''

Rapor ayrıca, 176 farklı şarkının TikTok'ta 1 milyarı aşan video görüntülemesiyle rekor kırmasını da ortaya koyuyor. Geçtiğimiz ayın başlarında, "The Playlist", 2020'de TikTok'taki en önemli şarkıları vurgulayan "Year On TikTok: Top 100" çalışmasının bir parçası olarak yayımlandı. Listedeki şarkılar ile toplam 125 milyon video yaratılırken 50 milyardan fazla görüntülenme başarısı yakalandı. Bu şarkıların beşi Billboard Hot 100'de 1. olurken, platformda trend olan yaklaşık 90 parça ABD listelerinde Top 100'e tırmandı.

Raporun tamamını buradan okuyabilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Furkan Kılıçaslan'ı takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...