Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Tokyo'daki Tower Records Sadece Plak Satışı Yapılan Yeni Mağaza Açtı

Son yıllarda çeşitli ülkelerde plak satışlarının dijital müzik satışlarını geçmesi rakamlara yansımıştı

  • TATLIHAN TUNCEL
  • 9 Nisan 2019
Tokyo'daki Tower Records Sadece Plak Satışı Yapılan Yeni Mağaza Açtı

Tokyo'nun 1979'dan beri aktif durumdaki öncü müzik satış mağazası Tower Records'ın içinde Tower Vinyl Shinjuku adında yeni bir plak mağazası açıldı.

21 Mart itibarıyla Tower Records'ın onuncu katı 70.000'den fazla plağı içinde bulundurmaya başladı. Bunlardan 30.000'i Japon ve Batılı müzisyenlere ait, piyasaya yeni çıkan, tekrar yayınlanan ve sınırlı sayıda basılan yapımlar dahil olmak üzere mağazanın yeni envanterini oluşturuyor. Kalan 40.000 plak ise tarzları çeşitlilik göstermekle birlikte rock ve soul ağırlıklı ikinci el bir koleksiyonun çeşitli parçalarından derlendi.

Tokyo'nun önemli ticari ve idari merkezlerinden biri olan Shinjuku bölgesindeki Tower Records binasında hazırlanan bu yeni alan, alışverişi keyifli hale getirecek şekilde tasarlanmış; alanda büyük bir vintaj hoparlörün de yer aldığı camla kaplı bir iç cephe göze çarpıyor.

Ülke çapında 80'e yakın mağazası bulunan Tower Records'ın gelecek planları arasında çeşitli mağaza içi etkinlikleri düzenlemek ve portatif plak dükkanları açmak da var.


Spotify 'Frekans' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...