Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Berlin'in ünlü kulübü Tresor'un kapısı yeni bir müzede sergileniyor

Tekno definesi

  • BARIŞ KIRATLI
  • 3 Temmuz 2019
Berlin'in ünlü kulübü Tresor'un kapısı yeni bir müzede sergileniyor

Yaklaşık 2,5 metrelik kapı, pek olası gözüyle bakılmayan Berlin Kent Sarayı’nın içerisinde yer alan Humboldt Forum'da kendisine yeni bir ev buldu. Müze, sahibinin “yeni bir çağın eşiğinin sembolü“ olarak nitelendirdiği eski Tresor giriş kapısına Soğuk Savaş sonrası Berlin'i sembolize etmek amacıyla ev sahipliği yapıyor.

Kulübün logosunun sprey boyayla boyanmış olarak yer aldığı kapı, 2005’te bir elektrik istasyonuna taşınana kadar kulüp sakinlerini karşılamaya devam etti. Emanet kasaları ve çelik çubuklarla birlikte taşınmış olmasına rağmen, orijinal kapı oldukça ağırdı. Kapı şimdi yeni evi olan Humboldt Forum Berlin'de, eski bir sarayın yeniden inşasının bir parçası olarak sergileniyor.

Kapı, şehrin değişken siyasi tarihini takiben kentin yeniden doğuşunun sembolu haline dönüşürken, aynı zamanda gece kulübünden önceki dönemi kapsayan renkli bir maziyi de temsil ediyor. Kapı, Tresor'da dans tutkunlarını ağırlamadan önce insanları dışarıda tutmak için kullanılıyordu. Esasında savaştan önce bir Yahudi dükkanı olan Wertheim mağazasında kullanılmaya başlayan kapı, o dönemde mağazanın güvenli kasa odalarına girişi engellemek için kullanılıyordu.

Ancak Nazilerin şehri işgali sırasında sahipleri dükkândan çıkarılmak zorunda kalmıştı. Ve bir şekilde 2. Dünya Savaşı sırasında yapılan yoğun bombardımana rağmen metal kapı olduğu gibi mevcudiyetini korudu. Yıllar sonra ise, Dimitri Hegemann mağazanın kasalarını Tresor'a çevirdi.

Spotify '#Arşiv' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...