Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

YouTube 1000'i aşkın klasikleşmiş müzik videosunu HD görüntü kalitesine kavuşturuyor

Görüntü kalitesi düşük müzik videolarına hayat öpücüğü

  • ONUR ATEŞ
  • 22 Haziran 2019
YouTube 1000'i aşkın klasikleşmiş müzik videosunu HD görüntü kalitesine kavuşturuyor

YouTube ve Universal Music Group arasındaki proje kapsamında aralarında Boys II Men'in 'End of the Road', Beastie Boys'un 'Sabotage', Janet Jackson'ın 'When I Think Of You' ve Smash Mouth'un 'All Star' müzik videosunun da bulunduğu pek çok kült video HD görüntü kalitesine sahip versiyonlarıyla yer değiştiriyor.

İki şirket arasında halen devam eden çalışmalarda kullanılan format değiştirme tekniği sayesinde videoların URL adresi ve mevcut dinlenme sayıları gibi istatistikler korunuyor.

The New York Times'ın haberine göre Universal Music Group, videoların orijinal vasıflarını olabildiğince korumak adına süreci sanatçılar ve yönetmenlerle fikir alışverişi içinde yürütüyor. Örneğin Beastie Boys'un 'Sabotage' şarkısının yenilenen videosunda 70'lerin retro estetiğinin korunmasına özen gösterildi.

Universal Music Group'un içerik stratejileri ve operasyonundan sorumlu yönetim kurulu başkan yardımcısı Barak Moffitt, "Sanatçı ve yönetmenlerle yaptığımız görüşmelerde aldığımız geri bildirimler doğrultusunda geliştirdiğimiz teknik sayesinde bir tüp televizyondaki taneli görüntü karakterini dönüştürme işlemine yansıttık. Böylece çözünürlük kalitesini yükseltme sürecimize retro bir hava kattık" sözleriyle projenin ilerleyişine açıklık getirdi.

Proje ile şimdiye kadar müzik videoları HD versiyonlarıyla değişen sanatçılar arasında Lady Gaga, Tom Petty, Lionel Richie, Kiss ve Spice Girls gibi isimler bulunuyor. Universal Music Group ve YouTube 2020 yılının sonuna kadar 1000'in üzerinde videoyu bu şekilde remaster işleminden geçirmeyi amaçlıyor.

Spotify '#Turkuaz' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...