Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

250 müzik organizatörü 2022’ye kadar tümüyle eşit cinsiyet dağılımı sağlayacağını taahhüt etti

Barbican ve Southbank Center, Keychange’in girişimini taahhüt eden 250 müzik kuruluşu arasında

  • OZAN TEZVARAN
  • 31 Temmuz 2019
250 müzik organizatörü 2022’ye kadar tümüyle eşit cinsiyet dağılımı sağlayacağını taahhüt etti

Uluslararası Keychange programı, sektörde daha iyi bir cinsiyet dağılım dengesi elde etmek isteyen müzik organizasyonlarını destekleyerek, 2022 yılına kadar müzik endüstrisinde tamamıyla eşit cinsiyet dengesi sağlama girişimini genişletiyor. Önceden, PRS Vakfı'nın öncülüğünü yaptığı girişim, öncelikle sanatçılara odaklanırken sınırlarını genişletiyor ve yayıncıları, konser salonlarını, acenteleri, plak şirketilerini, mekanları, konservatuvarları ve orkestraları içerecek şekilde kapılarını açıyor.

Şimdiye kadar 250’den fazla organizasyonun katılım gösterdiği 50/50 cinsiyet dağılım politikası Londra’nın SouthBank Centre ve Barbican tarafından da desteklendiği gibi, Bristol’daki Love Saves the Day ve Walthamstow Garden Party’de de hayat buldu.

Sonuçların, taahhüt veren kuruluşların türüne göre değişmekle birlikte, görmeyi beklediğimiz değişiklikler arasında, görevlendirilen besteciler arasındaki cinsiyet dağılım dengesini, plak şirketleri ile anlaşması olan müzisyenleri, yönetim kurulu üyeleri, kıdemli personel, sahne arkası personeli ve arka planın diğer görevlilerini de kapsıyor.

PRS Foundation’ın CEO’su Vanessa Reed’de konuyla ilgili basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Büyük müzik organizasyonlarının ve bağımsız şirketlerin dünyadaki yüzlerce festivalin yanı sıra müzikte de cinsiyet eşitliği konusundaki kararlılıklarını göstermeleri gerçekten cesaret verici.”

Woman’s Hour’a göre Beyonce ve Taylor Swift’in ardından, dünyanın en güçlü kadın figürleri arasında gösterilen Reed ise, "Taahhütte bulunan imzacılar endüstri çapında bir hareket yaratıyorlar. Gelecek nesilden müzik severler, endüstrideki profesyoneller, müzik prodüktörleri ve sanatçıları için seçimi, kaliteyi ve erişilebilecek fırsatı artıracak" dedi.

Keychange’in 2018’deki taahhüdünün başlamasından bu yana 190’dan fazla festival, The Great Escape (İngiltere) ve Gilles Peterson’ın Worldwide Festival (Fransa) dahil olmak üzere, 2022’ye kadar cinsiyet dengeleyici programlamayı taahhüt etti. Kasım ayında, program Avrupa Parlamentosu'nda manifestosunu başlattı ve dört ana alanda kolektif bir eylem çağrısında bulundu: çalışma koşulları ve üst düzey rol modellerinin eksikliği, yatırımlar ve finansman, ücret boşlukları, dengesizliklerin araştırılması ve eğitim.

Keychange 50/50 cinsiyet eşitliği fikrinin arkasındaki isim Alexander Schulz ise, “Girişimin şu anda müzik endüstrisi ve medya içerisindeki komşu işletmelere devredilmesi mantıklı bir adım. Değişikliği daha geniş bir şekilde görmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi.

Müzik endüstrisinde cinsiyet dengesi oluşturulmasına yönelik Keychange'in önerilerini içeren manifestonun tümünü buradan okuyabilirsiniz.

Spotify '#Yeraltı' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...