Ara Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Abstraal yeni çalışmasında rüyaların büyüsünü ses dalgalarına işliyor

‘La Magie des Rêves’ kısaçalarında ANGST vor GRETA ve Duvas iş birliğiyle hazırlanan iki orijinal çalışma ve Ark Nomads, Frankllin ve Jas/t'den remiksler yer alıyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 18 Mayıs 2024
Abstraal yeni çalışmasında rüyaların büyüsünü ses dalgalarına işliyor

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Arthur Fabre ve Alexis Castellon’dan oluşan Fransız ikili Abstraal, içinde Türk yapımcı Duvas iş birliğiyle hazırlanan bir parça da içeren yeni kısaçalar albümünü paylaştı.

Family Piknik Music’ten çıkan kısaçalar, projeye ismini veren ve ANGST vor GRETA’nın katkı sağladığı, indie dance ve melodik techno’nun cesur bir füzyonunu yansıtan ‘La Magie des Rêves’ parçası ile açılıyor. Kısaçalardaki bir diğer orijinal yapım ‘Hyptonic’te ise, Abstraal ve ANGST vor GRETA’ya Türk yapımcı Duvas katılıyor.

Açılış parçasına Ark Nomads ve Frankllin birlikte remikslerken, ‘Hypnotic’ parçasının remiks görevi Jas/t’ye veriliyor.

Jas/t ve Abstraal, nisanda UNSEEN etiketiyle çıkan üç parçalık ‘Axis Mundi’ kısaçalarında da güçlerini birleştirmişti.

Abstraal, ‘Axis Mundi’ ve ‘La Magie des Rêves’ projeleri ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Değerli arkadaşımız ve süper yetenekli genç Fransız prodüktör Jas/t ile birlikte üç parçalık ‘Axis Mundi’ EP’sini yayımlamaktan mutluluk duyuyoruz. EP, Citizen Kain'in plak şirketi Unseen'den çıktı ve o bizim için ilham verici bir örnek teşkil ediyor. Kendisinin müzik endüstrisindeki onlarca yıllık deneyimi ve yenilikçi çalışmaları gerçekten heyecan verici. Bununla gurur duyuyoruz. ‘Axis Mundi’ parçamız, yetenekli Øostil tarafından çalındı ve çok olumlu geri dönüşler aldık. Son birkaç ay boyunca konserlerimizde bu parçaları kapsamlı bir şekilde test ettik ve dans pistinde büyük bir etki yarattıklarını gördük. Beyrut’tan İstanbul’a, Londra’dan Zagreb ve Belgrad’a kadar, her yerde dinleyicilerin tepkileri muhteşem oldu. Bu yayının ilhamı, ‘Axis Mundi’nin derin ve mistik konseptinden geliyor. Fiziksel ve ruhsal alemler arasındaki bağlantıyı zahmetsizce kuran, aşkın sesler ve kozmik melodilerle dolu üç parçayla sizleri keşif dolu bir ses yolculuğuna davet ediyoruz. Dünya şu anda hayal edilemez olaylara tanık oluyor... Savaşlar, siyasi sorunlar, dini çatışmalar... Bunlar, mevcut dünyanın yakında çökeceğinden korkmamıza neden oluyor. Bu olumsuz duygular, ‘End Times’ adlı son parçamıza ilham verdi. Ama her zaman umut vardır. Belki de hayali veya ruhsal bir dünyada, uyum içinde bir dünya olduğuna inanmak istiyoruz. Bu iki dünya arasında bir bağlantı noktası var ve ona Axis Mundi deniyor. EP'nin açılış parçasına da ilham veren bu oldu.”

“Ünlü Fransız festivali Family Piknik’in plak şirketinden çıkan ‘La Magie des Rêves’ de bizim için çok özel bir çalışma. Bu yaz, festivalin üst düzey etkinliklerinde sahneye çıkmayı dört gözle bekliyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana Family Piknik ekibiyle yakın işbirliği içinde çalışarak birlikte büyüdük! Bu EP, güçlü ve elektrik yüklü synth'lerin, büyüleyici bas hatlarıyla yankılandığı, indie ve melodik techno'nun cesur bir füzyonu. Düşük frekans spektrumundaki çarpıcı gücü koruyarak hipnotik ve rüya gibi bir atmosfer yaratmak istedik. AI sesleriyle dolu "klişe parçalar"dan kaçınarak daha seksi, daha ham ve yeraltı havası taşıyan bir şeyler yaratmak istedik. Bu yüzden, benzersiz sesiyle projeye üstün bir boyut kazandıran yetenekli şarkıcı ANGS vor GRETA'yı projeye davet ettik. EP, ‘La Magie Des Reves’ adlı ilk parçayla hayat buluyor. Turumuz sırasında, insanların bizimle Fransızca konuşmaktan hoşlandığını fark ettik. Bu yüzden, bunun müziğimize yansıması kaçınılmazdı. İkinci parça ise Duvas ile iş birliği içinde üretildi. İlk versiyonu o üretti ve biz de kendi dokunuşumuzu ekleyerek ve sevgili ANGS vor GRETA'nın sesini ekleyerek dönüştürdük. Bu parça, güçlü bir gizli silah, daha hızlı ve gerçekten hipnotik! ‘La Magie des Rêves’ EP'mizde, dinleyicileri rüya gibi bir atmosfere dalmaya davet ediyoruz. Olağanüstü ses ve sözlerle büyülenin, dansa teslim olun ve ses yolculuğumuza çıkmaya hazır olun!”

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...