Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Akon, Senegal'de şehir kurmak için 6 milyar dolarlık sözleşmeyi kazandı

Akon City okyanus üzerine inşa edilecek ve şehirde AKOIN adlı bir kripto para birimi geçerli olacak

  • DENİZ OĞUZ
  • 20 Haziran 2020
Akon, Senegal'de şehir kurmak için 6 milyar dolarlık sözleşmeyi kazandı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Akon tarafından Senegal'de yeni bir kripto para temalı şehir kuruluyor. Şehir ülkenin batı ucunda, Dakar’ın yeni uluslararası havalimanının bir saat uzağında, okyanus üzerinde 2000 dönümlük bir alana inşa edilecek.

Senegal asıllı Amerikalı sanatçı, girişimci ve hayırsever Akon, ABD merkezli müşavirlik ve mühendislik şirketi KE International ile birlikte Akon şehrini inşa etmek için 6 milyar dolarlık bir sözleşme imzaladı.

Dubai merkezli Bakri & Associates Development Consultants adlı şirket, tamamlandığında AKOIN adlı bir kripto para birimiyle çalışacak fütüristik şehrin mimari tasarımını denetleyecek.

Şehir aynı zamanda Senegal’in hükümet turizm kuruluşu SAPCO ile birlikte geliştiriliyor ve ülkenin Cumhurbaşkanı Macky Sall, şehri uluslararası yatırımları teşvik etmek için bir vergi cenneti olarak inşa etmek istiyor.

Akon kentinde parklar, üniversiteler, okullar, oteller, bir stadyum ve bir sanayi kompleksi bulunması ve 2030 yılına kadar tamamlanması planlanıyor. Yol, konut, otel, okul, atık tesisi, karakol, güneş enerjisi santrali, Hamptons adlı bir alışveriş merkezi ve bir hastane kampüsünü içeren ilk etap inşaatının 2023 yılına kadar tamamlanması bekleniyor.

KE International şu anda Kenya'da bu yıl sonuna kadar tamamlanması beklenen ve blockchain dijital işlemleri için AKOIN ile ortak olacağı Mwale Tıp ve Teknoloji Şehri adı verilen 2 milyar dolarlık yeşil bir şehir inşa ediyor. Şehrin 35.000 sakini olacak ve tamamen yenilenebilir şebeke dışı enerji ile çalışacak.

KE International, Mwale Tıp ve Teknoloji Şehri’ni “sağlıklı yaşam, doğa ve içindeki insanların konforunu ve hareketliliğini en üst düzeye çıkarmaya odaklanan modern bir akıllı şehir” olarak tanımlarken Akon City için de “Afrika için tasarım ve mimaride yeni bir paradigma ortaya koyacak” şeklinde yorumda bulundu.

#Arşiv çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Haberin yazarı Deniz Oğuz'u takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...