Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Apollo/Transco’nun plak üretim tesisi yangında yok oldu

Tesis dünyada lake baskı plak üreten iki şirketten biriydi

  • ZEYNEP YAZICI
  • 16 Şubat 2020
Apollo/Transco’nun plak üretim tesisi yangında yok oldu

Dünyada lake baskı plak üreten iki şirketten biri olan Apollo/Transco’da gerçekleşen yangın sonucu şirketin üretim tesisi tamamen yok oldu.

Banning, Kaliforniya merkezli Apollo/Transco üretim tesisi plak üretiminin önemli bir parçası olan lake disklerin üretimini gerçekleştirmekteydi.

6 Şubat perşembe günü gerçekleşen yangında 80’den fazla itfaiyeci alevlerle mücadele etti. Yangından kimse yaralanmasa da bina ileri derecede hasar gördü.

Apollo, internet sitesinde yayımladığı açıklamada yangının sebebini şu sözlerle ifade etti: “Üzülerek söylemeliyiz ki Apollo Masters üretim ve depolama tesisinde gerçekleşen yıkıcı yangın şiddetli bir hasara sebep oldu. Şirketin akıbeti meçhul olmakla beraber önümüzdeki seçenekleri değerlendirmekte bu zorlu durumu etraflıca ele almaktayız.”

Geriye kalan tek lake baskı plak üretim şirketi olan, Japonya’da yer alan MDC’nin ise ilerleyen günlerde talebi karşılamakta gecikmeler yaşaması öngörülüyor. Analog Planet’in haberine göre MDC potansiyel müşterilerine yeni sipariş almalarının mümkün olmadığı açıklamasında bulundu.

Plak mastering’i için DMM (direkt metal mastering) adı verilen alternatif bir yöntem de bulunuyor. Ancak bu işlem materyal hazır olarak gelmediği için karmaşık bir kesim işlemi gerektiriyor ve bu şekilde üretilen plakların daha sert bir tonlaması olduğuna dair eleştiriler mevcut.

Yangının sebebine yönelik araştırma halen devam ediyor.

#Arşiv çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Haberin yazarı Zeynep Yazıcı'yı takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...