Ara Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Aslı Köse Burning Man 2024’teki orkestral sette baş çellist olarak yer aldı

Sanatçı, 37 müzisyenin dahil olduğu orkestraya Türkiye’den seçilen tek isim oldu

  • MIXMAG TURKEY
  • 30 Eylül 2024
Aslı Köse Burning Man 2024’teki orkestral sette baş çellist olarak yer aldı

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Yıllardır üzerinde çalışılan bir performans, Burning Man’in geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen 2024 edisyonunda gerçeğe dönüştü. DJ ve prodüktör Mita Gami, orkestra şefi Meir Briskman ile birlikte özel olarak bu etkinlik için bir araya getirilen bir orkestrayla büyüleyici bir gösteriye imza attı. 37 müzisyenin dahil olduğu orkestrada DJ, prodüktör, vokalist, şarkı yazarı ve enstrümantalist Aslı Köse tek Türk sanatçı olarak yer aldı.

Performans, festivalin ünlü sanat aracı Mayan Warrior’da gerçekleşti. 2023 yılının Nisan ayında bir yangında zarar gören orijinal aracın yerine yapılan yeni versiyon, bu yılki Burning Man’de ilk kez müzik tutkunlarının karşısına çıktı.

Baş çellist olarak orkestrada yer alan Aslı Köse, hem klasik müzik hem de elektronik müziğin bir arada olduğu bu benzersiz deneyimde önemli bir rol oynadı. Şef Meir Briskman’ın yıllar önce tasarladığı bu proje, Gami ile 2022’de başlayan bir iş birliğiyle hayata geçirildi. Briskman orkestra bölümlerini bestelerken, Gami elektronik altyapıyı tasarlayarak bu performansı gerçek bir müzikal fanteziye dönüştürdü.

Burning Man için seçilen orkestra üyeleri, çiftin sosyal medya hesaplarından yaptığı bir çağrıyla belirlendi. Tam 123 müzisyen başvurdu ve aralarından 37’si final kadrosuna seçildi. Briskman’ın Billboard ile paylaştığı bilgilere göre, bu performans 3 yıl süren çalışmalar, 1467 telefon görüşmesi, 4356 e-posta ve 5942 WhatsApp mesajıyla organize edildi.

1 saati aşkın performansın tamamını aşağıda izleyebilirsiniz.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...