Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Avusturya’da gargara ile koronavirüs testi yapılan pratik bir kit geliştirildi

testFRWD adlı kit ile ülkede eğlence sektörünün güvenle yeniden canlanmasına yönelik umutlar arttı

  • MIXMAG TURKEY
  • 16 Eylül 2020
Avusturya’da gargara ile koronavirüs testi yapılan pratik bir kit geliştirildi

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Avusturya merkezli start-up firması testFRWD, dünyada ilk kez insanların kendi kendilerine koronavirüs testi yapabileceği pratik bir kit piyasaya sürdü.

İnternet sitesinde “turizm ve etkinlik sektörlerini güvenle yeniden aktifleştirme” amacıyla kiti geliştirdiğini belirten şirket, bu sayede riskten arındırılmış alanlar yaratmayı hedefliyor. Patentli bir ürün olan testFRWD kiti ayrıca CE sertifikasyonuna da sahip. Günde yaklaşık 80.000 kişiye test yapılmasını sağlayan kit, şimdilik yalnızca Avusturya’da erişilebilir durumda ve tüm test sonuçları 24 saat içinde testFWRD mobil uygulamasına aktarılmakta.

testFRWD kurucusu Veit-Ander Aichbichler, kitle ilgili Resident Advisor’a yaptığı açıklamada, “Kitimiz en ideal test yöntemi olan ve %99 kesinlik oranına sahip RT-PCR (revers-transkriptaz polimeraz zincir reaksiyonu) standardını kullanıyor. Yerel hükümetler tarafından uygun bulunan tek geçerli standart bu. Ürünümüzün etkinlik ve turizm endüstrilerinin güvenli bir perspektif içinde yeniden canlanmasına çözüm getireceğini öngörüyoruz” diye konuştu.

testFRWD kitini kullananlardan klasik yöntem olan burundan sürüntü örneği alınması yerine yalnızca 60 saniye boyunca gargara yapmaları isteniyor. Bu yöntem Aichbichler’in açıklamasına göre “daha hızlı, daha ucuz ve acısız”. Gargara yöntemi, Dünya Sağlık Örgütü’nce de uygun görülen bir test şekli.

Aichbichler’in projede birlikte çalıştığı isimler, Hırvatistan merkezli Lighthouse Festivali’nin kurucusu Hannes Weiss ve Viyana Tıp Üniversitesi’nden virüsbilimci Prof. Dr. Christoph Steininger.

Resident Advisor’a konuşan bir diğer isim olan Weiss, “Bir kulüp işletmecisi ve festival organizatörü olarak tek bir oyuncunun bu gidişatı değiştiremeyeceğinin çabucak farkına vardım. Etkinlikleri yeniden canlandırmak, gerekli izinleri almak ve kapasite artırımı taleplerinde ilerleme sağlamak için önümüzdeki 6 ila 10 ay boyunca elimizdeki tek enstrüman test olacak. Yaşadığımız zorluklara gelecek olursak; dünya genelinde şu an standartlaşan klasik test teknolojileri, etkinlik organizatörlerinin bütçelerini aşıyor. testFRWD ile maliyetlerdeki bu seviyeyi aşağılara çekmek için çok ama çok çaba sarf ettik” ifadelerini kullandı.

testFRWD hakkında daha ayrıntılı bilgi için şirketin internet sayfasını ziyaret edin.

[Kaynak: Resident Advisor]

#Turkuaz çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...