Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Bandcamp plak üretim hizmeti başlattı

13 binden fazla plak 65 ülkedeki müzikseverlere ulaştı bile

  • MIXMAG TURKEY
  • 23 Ocak 2021
Bandcamp plak üretim hizmeti başlattı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Bandcamp, müzisyen ve plak şirketi sahibi kullanıcıları için plak üretim hizmeti başlattı.

Sistem, plak basımı hizmetinden yararlanmak isteyenlerin müzik çalışmaları hedeflenen ön sipariş satışı rakamına ulaşınca işlemeye başlıyor. Plağın basımı, paketlenmesi ve satın alanlara ulaştırılması Bandcamp tarafından gerçekleştiriliyor. Söz konusu hedeflemeli ön sipariş sistemi sayesinde, plak üretimi ve gönderimi için sanatçılar ve plak şirketleri nezdinde herhangi bir ön bütçe ayrılmasına gerek kalmıyor. Bu da plakların finansmanının satın alanlar tarafından sağlanması anlamına geliyor.

Plak gönderimi dahil edilen kampanyalar minimum 250 plak ile başlayabiliyor. 500 ve 1000 plak içeren bir üretim hacmi tercih edilirse, Bandcamp belirli tutarda indirme gidiyor. Dört adet test gönderimi de kampanyalara dahil.

Plağın tasarımı, rengi ve paketleme stili konularında kreatif anlamdaki kontrol tamamen sanatçılarda. Daha önce yayımlanan müzik çalışmalarının plak olarak yeniden piyasaya sürülmesi gibi ilave seçenekler de sanatçıların ve plak şirketlerinin erişebileceği seçenekler arasında.

Bandcamp’in bu hizmeti şimdilik ses dosyalarının plağa özel mastering işlemini içermiyor. Başarılı sonuç elde etmek için, mastering işlemlerinin önceden tamamlanmış olması tavsiye ediliyor.

Plak üretimi kampanyasından faydalanmak isteyenlerin üç ila dört aylık bir zaman çizelgesine uyması bekleniyor. Plak üretimi sonucu hava kirliliğine sebebiyet verebilecek emisyonları minimize etmek için iklim koruma inisiyatifi Atmosfair ile iş birliği yapan Bandcamp, başlattığı hizmetle ilgili olarak, “Bandcamp’te plak satışları patlama yaşadı. Geçen yıl müzikseverler Bandcamp üzerinden 2 milyon adet plak albüm satın aldı. Bu rakam, bir önceki yılın iki katı. Ayrıca, plak satışı yapan sanatçılar ve plak şirketleri artık toplam gelirlerinin %50’sini plaktan elde etmeye başladı. 2020’de satışa sunulan müzik çalışmalarının sadece %12’sinin plak versiyon içerdiği göz önüne alındığında, gelirdeki pay oranı daha da ayrı bir önem kazanıyor” açıklamasında bulundu.

Platform, şimdiye kadar gerçekleştirilen 50’den fazla kampanya ile 65 ülkeden müzikseverlere 13 bini aşkın kendi üretimi plaklarını ulaştırdı. Yazz Ahmed, Amon Tobin ve Cavalier Saavy gibi sanatçılar, servisi aktif olarak kullanmaya başlayanladan sadece birkaçı.

Bandcamp’in plak üretim hizmetiyle ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...