Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Berghain Fünfzehn, 15. yıl dönümü kutlamalarının ilk bölümüne damgasını vurmaya hazırlanıyor

Luke Slater’ın Ostgut Ton diskografisinden düzenlediği miks albümünden 7 özel parça 17 Nisan’da yayımlanıyor

  • OZAN TEZVARAN
  • 18 Mart 2020
Berghain Fünfzehn, 15. yıl dönümü kutlamalarının ilk bölümüne damgasını vurmaya hazırlanıyor

Planetary Assault Systems ile de tanıdığımız, 30 seneyi aşkın müzikal geçmişi, adından söz ettiren projeleri ile tekno sahnesinin veteranları arasında gösterilen Luke Slater, Ostgut Ton diskografisini en başından tarayarak şarkılar seçiyor, sesleri örnekliyor, büküyor, yeni kompozisyonlar yaratıyor ve ortaya 7 özel parçanın da içinde yer aldığı Berghain Fünfzehn miksi çıkıyor.

Geçmişi selamlarken, dans müziğinin geleceğine de ışık tutan “Berghain Fünfzehn” sadece zekice uygulanmış mikro/makro örneklemerle değil bir taraftan da Luke Slater’ın canlı doğaçlamaları ile harmanlanarak bir bütün haline geliyor. Plak şirketinin 15 yılını bünyesinde barındırıyor ve sanatçının tekno sahnesinde neden bu denli öne çıktığını bir kere daha kanıtlıyor.

Miks, içerisinde minimal acid türünden çok ritimli rave melodilerine, bozulmuş sesli breakbeat kargaşalarından vokal örneklemerine kadar birçok detayı da barındıyor.

4 Nisan 2020 tarihinde Berghain’da düzenlemesi planlanan lansman partisi, günümüz sağlık endişeleri sebebiyle iptal edilmiş olsa da, miks 17 Nisan’da hem 33'lük plak hem de dijital formatlarda müzikseverlerle buluşmuş olacak.

'Dünyanın Ritmi' çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Haberin yazarı Ozan Tezvaran'ı takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...