Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Birleşik Krallık’ta illegal rave furyası

Son günlerde Ada’dan yansıyan görüntüler “üçüncü aşk yazı mı geliyor?” yorumlarının yapılmasına neden oldu

  • MIXMAG TURKEY
  • 17 Haziran 2020
Birleşik Krallık’ta illegal rave furyası

Karantina nedeniyle eğlence hayatından uzun süre uzakta kalan Britanyalı gençler son günlerde sosyal mesafe kurallarını hiçe sayarak katıldıkları yasa dışı etkinliklerde tıpkı 1989 yılındaki gibi partiliyor.

Manchester, Leeds, Liverpool, Oxford ve Lichfield gibi şehirlerde belirli ormanlık alanlarda bir araya gelen müzik tutkunları, ülkedeki 6’dan fazla kişinin içki içmek ve dans etmek için bir araya gelmesinin yasaklandığı kuralları delerek izinsiz düzenlenen partilere katıldı.

6.000 kişinin katıldığı en büyük iki parti, Manchester’ın Carrington bölgesindeki Daisy Nook Country Park’ta 13 Haziran Cumartesi gecesi gerçekleşti. Bu etkinliklerde 20 yaşında bir kişinin aşırı doz uyuşturucu kullanımından dolayı ölmesi, üç kişinin bıçaklanması ve 18 yaşındaki bir kadının cinsel saldırıya maruz kalması ülke çapında illegal partilere yönelik büyük bir tepki doğmasına yol açtı.

Manchester kent yönetiminin gece hayatı ekonomisi danışmanı ve aynı zamanda Parklife Festivali’nin kurucusu Sacha Lord, yaptığı Twitter paylaşımında etkinliğe katılanları kendilerinin ve sevdiklerinin hayatını riske atan bir “kepazeliğin” içinde yer almakla itham etti.

Polisin etkinliklerin şiddet eylemine dönüşmesinden çekindiği için ilk başta müdahalede bulunmadığı, ancak sonrasında bıçaklanma ihbarları gelmesi üzerine olay yerinde tedbir aldığı bildirildi.

İllegal partiler sona erdikten sonra çok sayıda gönüllü çevre temizliği için çalışma yürüttü.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...