Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Bomfunk MC’s’in hit şarkısı ‘Freestyler’ 21 yaşında

Finlandiyalı grubun tüm dünyada hit olan ‘Freestyler’ çalışması Ekim 1999’da piyasaya çıkmıştı

  • MIXMAG TURKEY
  • 30 Ekim 2020
Bomfunk MC’s’in hit şarkısı ‘Freestyler’ 21 yaşında

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Finlandiyalı müzik grubu Bomfunk MC’s’in hit şarkısı “Freestyler” 21 yaşında.

Bir döneme damgasını vuran breakbeat türündeki yapım, Finlandiyalı hip-hop grubunun “In Stereo” adlı ilk stüdyo albümlerinin üçüncü teklisi olarak Ekim 1999’da Finlandiya’da piyasaya çıkmış, sonraki yıl ise tüm dünyadaki müzik marketlerde yerini alarak üst düzey bir başarı yakalamıştı. 2000 yılına kadar Finlandiya'daki popüler müzik akımları ülke sınırları dışına taşan başarı elde edememişti ancak hem Bomfunk MC’s’in “Freestyler” teklisi hem de yine bu yıl 21. yılını geride bırakan Darude’un “Sandstorm” parçasıyla Finlandiyalı sanatçıların yapımları söz konusu dönemde dünyaya açılmaya başlamıştı.

2000 yılında Avrupa’nın en çok satış yapan teklisi olan “Freestyler”; Avustralya, Yeni Zelanda, Danimarka, Norveç, İsveç, Hollanda, İtalya ve Almanya gibi pek çok ülkedeki satış listelerinde üst sıralarda yer aldı. Birleşik Krallık müzik listelerinde ikinci sıraya yerleşen şarkının baş kahramanları olan Bomfunk MC’s, aynı yıl MTV Avrupa Müzik Ödülleri’nde en iyi İskandinav grup ödülü almaya hak kazanmıştı. Şarkının prodüktörlüğünü, JS16 olarak da bilinen ve aynı zamanda grup üyesi olan Jaakko Salovaara üstlenmişti.

2005 yılından itibaren kariyerlerini bireysel olarak farklı yönlerde sürdüren grup üyeleri 2019’da tam 14 yıl sonra tekrar bir araya geldi. “Can’t Runaway” ve “Mic Drop” adlı yeni parçalarını dinleyicilerle buluşturan Bomfunk MC’s ayrıca birçok festivalde de sahne aldı.

Şarkının 20’nci yıl kutlamaları kapsamında Belçikalı mobil iletişim operatörü Telenet, şarkı için geçtiğimiz yıl grup üyelerinin de yer aldığı ve orijinaline bağlı olarak hazırlanan alternatif bir video klip çekmişti.

MTV jenerasyonundan milenyuma geçişi temsil eden ve dans müziğinin modern baş yapıtlarından biri olan “Freestyler”ı tekrar hatırlamak için aşağıdaki orijinal video klibini izleyebilirsiniz.

#Arşiv çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...