Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Bu poster acid house ve rave kültürünün haritasını gösteriyor

303 devresinden ilham alarak tasarlanan poster 900'den fazla figürü bir araya getiriyor

  • OZAN TEZVARAN
  • 30 Temmuz 2019
Bu poster acid house ve rave kültürünün haritasını gösteriyor

303 devresinden ilham alarak tasarlanan poster, küresel bir fenomen olarak acid house’un yükselişini belirleyen 900'den fazla figürü bir araya getiriyor.

Sadece küçük bir makinenin kullanımına dayanan bir müzik tarzı için asit müzik kesinlikle uzun, katlanmış ve karmaşık bir geçmişe sahip. Acid-house’u tek bir tanıma ve hikayeye indirgemek yerine, türü oluşturan kültürün ve kültüre katkıda bulunan ağların izlerini takip etmek daha iyidir. En azından bahsettiğimiz posterin asit ve rave kültürüne karşı amaçladığı şey bu.

Electronic Beats’in “80’li yılların sonlarında acid-house, en büyük gençlik devrimi haline dönüştü. Kendilerinden geçen bir nesil oluşturarak aileleri, polisleri ve politikacıları dehşete düşürdü” söylemiyle ele aldığı konunun tarihi İngiltere merkezli tasarım stüdyosu Dorothy tarafından tekrar hayat buldu. 900'ün üzerinde DJ, kulüp, müzisyen, parti, ses sistemi, plak şirketi, radyo istasyonu ve fanzin haritasını çıkardı ve bir TB-303 bas sentezleyicisinin devre şeması üzerinde gözler önüne serdi.

Dorothy tasarım stüdyosu beklenilen Phuture, Music Box ve Haçienda gibi önemli figürlere yer verirken, posteri bir keşif kaynağı haline getirecek birçok şaşırtıcı isme de yer verdi. Posterdeki detaylara buradan göz atabilirsiniz.

Spotify '#Arşiv' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...