Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Burning Man Lükse ve Fenomenlere Dur Demek İstiyor

Etkinlik, gelecek seneden itibaren biletleme sistemini değiştirecek

  • MIXMAG TURKEY
  • 13 Şubat 2019
Burning Man Lükse ve Fenomenlere Dur Demek İstiyor

Sanat enstalasyonları, müzik kampları, dünya çapında ağırladığı sanatçılar ve 10 değişmez kuralıyla dünyada en çok takip edilen etkinliklerden biri haline gelen Burning Man, popüler kültürün bir parçası olmaktan memnun değil gibi görünüyor.

Burning Man organizatörleri etkinliğin misyonunun dışına taşmaya başlayan lüks konaklama paketleri, ürün yerleştirme, influencer (fenomen) paylaşımları gibi ticari olaylara son vermek istediklerini belirttiler.

Kar amacı gütmeyen Burning Man Projesi CEO'su Marian Goodell tarafından yayınlanan "Kültür Düzeltmesi" adlı bildiride, Burning Man'in bu tür davranışlardan uzaklaşma arzusunu aktarıyor.

Bildiride, ''Ticari fotoğraf çekimleri, ürün lansmanları ve yerleştirmeleri, fenomenler üzerinden yapılan pazarlamalar veya markalar için sosyal medyaya konulan görseller Burning Man'in ruhunu yansıtmıyor'' diyerek kesin bir çizgi çizen Goodell, bildirinin devamında lüks konaklama programlarının etkinliğe ne kadar zarar verdiğini anlatarak biletleme sisteminde değişikliğe gideceklerini belirtti.

Ortaya çıkan bu sorunları gidermek için Burning Man, ekonomik çeşitliliği ve özgün bir etkileşimi desteklemek amacıyla düşük gelirli bilet kotasını genişletmek ve yüksek fiyatlı bilet satışlarına düzenleme getirmek de dahil olmak üzere bilet yapısındaki değişikliklerden kendi sayfasında ayrıntılı bir şekilde bahsetti.

Düzenlemeleri buradan okuyabilirsiniz.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...