Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
TEKNOLOJİ

CD-plak hibriti yeni format: Mevcut tüm teknolojilerden daha iyi ses deneyimi sunduğu iddia ediliyor

Formatın yaratıcısı T Bone Burnett, buluşun analog ses reprodüksiyonunda son 70 yıldaki ilk devrimsel ilerleme olduğunu belirtti

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: JASON MYERS
  • 4 Mayıs 2022
CD-plak hibriti yeni format: Mevcut tüm teknolojilerden daha iyi ses deneyimi sunduğu iddia ediliyor

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Amerikalı müzisyen ve prodüktör T Bone Burnett, CD ve plak teknolojisinin karışımı olan yeni bir analog disk formatı geliştirdiğini duyurdu.

Sanatçının “Ionic Originals” adını verdiği ve lak ile alüminyum karışımı bir alaşım kullanılarak üretilen formatın, şu ana kadar geliştirilmiş tüm ses formatlarından daha iyi ses kalitesine sahip olduğu iddia edildi.

Herhangi bir metal içerik bulunmayan plaklarda PVC plastik temel bileşeni oluşturuyor. CD’lerde ise polikarbonat plastik ve genellikle alüminyum içeren levha karşımıza çıkıyor. Loudwire’de yeni buluşla ilgili aktarılan bilgiye göre “Ionic Originals”, her iki üretim tekniğinin bileşiminden meydana geliyor ve pikap iğnesine benzer bir aygıtla dinlenebiliyor.

Bob Dylan’ın eski grup üyelerinden biri olan Burnett, Dylan’ın eski çalışmalarını bu yeni formatta tekrar kaydettiğini de aktardı. Ancak bu kayıtların çıkış tarihiyle ilgili henüz bir bilgi paylaşılmış değil. Piyasaya sürülecek ilk “Ionic Originals”ların yeniden kaydedilen Bob Dylan şarkıları olması bekleniyor.

T Bone Burnett ayrıca, müzik dünyası için bu formatın kullanıldığı bir dağıtım platformu olma işlevi görecek NeoFidelity Inc adlı bir şirket kurdu.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...