Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

C.Y.M 15 Kasım’da yayında

Vampire Weekend üyesi Chris Baio ve Fort Romeau güçlerini C.Y.M’de birleştiriyor

  • OZAN TEZVARAN | FOTOĞRAF: JOEY GREENE
  • 6 Kasım 2019
C.Y.M 15 Kasım’da yayında

A-Punk, MTV Un-Plugged ve neredeyse her etkinliğinden aylar öncesi tükenen biletleri ile akıllara gelen Amerikalı indie-rock grubu Vampire Weekend üyesi Chris Baio, müzikal deneyimini İngiliz prodüktör Fort Romeau ile "C.Y.M" adı altında birleştiriyor.

8 Kasım’da Erol Alkan’ın plak şirketi Phantasy üzerinden yayımlanacak ilk çalışma ritmin, melodinin ve tarzlar arası tutumun farklı açılarını dinleyiciyle buluşturuyor.

İş birlikleriyle aynı ismi taşıyan kısaçalar “C.Y.M”, kozmik müziğin olanakları arasında dolanırken psikidelik kimliğini yitirmiyor, analog enstrümanlardan güç alırken nostaljiye dokunmuyor ve açık uçlu hikayeler sunuyor.

Kısaçaların açılış parçası “Capra” ikilinin ritim anlayışının ustalığı ile post-punk gitarlarını, synth üzerine işlenmiş vokalleri birleştirirken, ikinci parça "Far Gone" da C.Y.M. seslerini daha titiz ve samimi bir şekilde yorumluyor, merak uyandırıyor, geri beslemeli riffler ile ilham veren akıntılar yaratıyor.

"Super Cannes" ile kendi isimlerini taşıyan kısaçaların finalini yapan ikili hipnotik davul örüntüleri ile gürültülü melodilerin arkasındaki mutluluğu anlatıyor. Arayışlarını cevap vermeden sonlandırıyor, finalize etmiyor fakat havada da bırakmıyor.

15 Kasım Cuma günü Phantasy etiketi ile çıkacak çalışmaya buradan ön sipariş verebilirsiniz.

Parça listesi:
A1 Capra
B1 Far Gone
B2 Super Cannes

#Arşiv çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Haber yazarı Ozan Tezvaran'ı takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...