Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Death Row Records’ın yeni sahibi dev oyuncak markası Hasbro oldu

4 milyar dolarlık anlaşma sonuçlandı

  • AHMET AYDEMİR
  • 26 Eylül 2019
Death Row Records’ın yeni sahibi dev oyuncak markası Hasbro oldu

Tüm dünyanın aşina olduğu oyuncak şirketi Hasbro, 4 milyar dolarlık anlaşma sonucu Death Row Records'ı bünyesine kattı.

Gangster rap kültürünün en ünlü sanatçılarına ev sahipliği yapan ve bu alanda birçok Grammy ödüllü eserler üreten Death Row Records, bugünlerde Hasbro şirketinin bir parçası oldu. Söz konusu satın alma, Hasbro'nun eOne olarak da bilinen, 'Peppa Pig' ve 'PJ Masks' gibi animasyonlar, aile dostu çocuk içerikleri üreten firma Entertainment One ile görüşmelerinin bir parçası olarak gerçekleşti. Böylece hip-hop tarihinin en bilinmeyen ve kalıpların dışındaki kayıt şirketi Hasbro bünyesine katılmış oldu.

Death Row Records, milyarder yapımcı ve prodüktör Dr. DRE, the D.O.C ve tartışmalı baba figürü Suge Knight tarafından Los Angeles, California’da kuruldu. 90’lara damga vuran ikonik West Coast kültürünün önemli isimlerinden Snoop Dogg, Tupac Shakur ve Ice Cube gibi birçok ünlü sanatçı bu plak şirketi tarafından albümlerini yayımladı.

Şirket, bir dizi dava sonrası Suge Knight’ın hapis yükümlülüğü sonucu 2006’da iflas kararı almak zorunda kaldı. Suge Knight şu an adam öldürme ile sonuçlanan olay için aldığı 27 yıllık hapis cezasına devam ediyor.

Plak şirketi, birkaç defa el değiştirdikten sonra 2013 yılında 280 milyon dolara Entertainment One tarafından satın alınmıştı. Şimdilerde ise Hasbro’nun elinde olan Death Row Records kim bilir nasıl aile dostu içerikler ve gangster rap oyunları çıkaracak? İpucu: Yeni bir Tupac and Biggie edisyonu? Snoop Dogg scrabble? Dr. Dre Jenga? İhtimaller sınırsız...

Spotify '#Arşiv' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...