Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Detroit Techno'nun kökenlerini irdeleyen bir kısa film: 'Black to Techno'

Techno'nun özüne yolculuk

  • ONUR ATEŞ
  • 14 Ağustos 2019
Detroit Techno'nun kökenlerini irdeleyen bir kısa film: 'Black to Techno'

Geçtiğimiz hafta paylaşılan 20 dakika uzunluğundaki Black to Techno adlı yeni kısa film, Detroit techno'nun Afro-Amerikan kültürden beslenen köklerini irdeleyerek söz konusu müzik türünün yenilikçi ruhunu etkili şekilde gözler önüne seriyor.

Britanyalı yapımcı Jenn Nkiru tarafından yönetilen film, Frieze ve Gucci'nin desteklediği "ikinci Aşk Yazı" dizisinin bir parçası olarak hazırlandı. New York yeraltı kültürü ve 1980'lerde Britanya'da acid house'un yükselişinin vurgulanan başlıklar arasında yer aldığı Black to Techno, 2000'li yıllar öncesi sosyal ve kültürel devrimin kıvılcımını yaratan müzik çevrelerini özgün bir sanatsal kurgu ile izleyiciye aktarıyor.

Beatjazz sanatçısı Onyx Ashanti'nin seslendirmesini yaptığı kısa filmde Detroit şehrinin tehlikeli otomotiv endüstrisi ve "makineleşmenin insan hayatına yansımaları" gibi konular da değinilen satır başları arasında. Stacy Hale, Minx ve DJ Hieroglyphics isimli Detroit'te yaşayan üç kadın DJ'in makine ve üretim aygıtlaryla dolu bir fabrikada DJ'lik yaptıkları sahneler, bu konunun irdelendiği dikkat çekici anlar olarak karşımıza çıkıyor.

Juan Atkins, J Dilla, Underground Resistance, Electrifying Mojo ve Drexciya gibi Detroit'in efsaneleşmiş isimlerine saygı duruşu niteliği taşıyan Black to Techno, Berlin ve Detroit arasında mekik dokuyarak Soğuk Savaş'ın son yıllarında Detroit'teki Afro-Amerikan techno çevresinin Alman kültürü üzerindeki etkilerine de ışık tutuyor.

Jenn Nkiru'nun yeni kısa filmi Black to Techno'yu aşağıda izleyebilirsiniz.

Spotify '#Yeraltı' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...