Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Drumcode Records, 90'ların rave klasiği 'Camargue'yi günümüze uyarladı

Uyarlama Maceo Plex, Enrico Sangiuliano, Adam Beyer & Layton Giordani, Keith Carnal ve The Advent remiksleriyle birlikte müzikseverlerin beğenisine sunuldu

  • MUSTAFA TOKGÖZ
  • 28 Eylül 2019
Drumcode Records, 90'ların rave klasiği 'Camargue'yi günümüze uyarladı

CJ Bolland (Christian Jay Bolland) ve The Advent (Francisco Ferreira) iş birliğiyle yapılan 90’lı yılların rave klasiklerinden “Camargue” parçasının 2019 versiyonu ve remiksleri Drumcode Records’tan yayımlandı.

CJ Bolland, 90’lı yıllardaki popülerliğinden biraz uzak olsa da zamanında yaptığı başarılı çalışmalarla elektronik müzik külliyatına önemli eserler bıraktı. Bunlardan biri olan “Camargue” parçasının 2019 versiyonu gayet kıvamında ve günümüz formlarına yakın bir şekilde modifiye edilmiş. Bununla beraber parçaya yapılan remiksler de inanılmaz keyifli olmuş. Adam Beyer ve Layton Giordani ortaklığındaki remiks melodik, akıcı ve yüksek bir yeniden yapılandırma olmuş. Maceo Plex remiksi ise, parçanın temel formlarının aksine klasik Maceo Plex içe dönüklüğü ve atmosferiyle harmanlanmış bir hale gelmiş. Enrico Sangiuliano remiksi için ise rahatsız edici rave tınılarını kendince yorumlayıp dans pistlerine en çok yakınlaştıran versiyon olduğunu söylemek mümkün. Keith Karnal yapımı remiksi, synth ve temposundan hiçbir şey kaybetmeyen vuruşların hipnotik bir dansı olarak tanımlayabiliriz. Son olarak da The Advent’in yeniden kattığı yorum günümüz formları, The Advent soundu ve eski versiyonunun izleriyle beraber güzel bir harman olmuş.

Bu senenin belki de en ilgi çekici çalışmalarını içeren bu klasiğin yeniden yayımlanması ve remiksleri göz kamaştırıyor. İlk andan itibaren tekrar tuşunu bozacak olmayı göze alarak keyifle dinleyeceğinize eminiz. “Camargue”nin 2019 versiyonunu ve çeşitli sanatçıların stüdyolarından çıkan 5 remiksi aşağıda dinleyebilirsiniz. Dijital formatta 2 Eylül'de yayımlanan remiks albümünü 11 Ekim'den itibaren 33'lük plak olarak edinebilirsiniz.

Spotify '#Turkuaz' çalma listemizi takip edin.

İçerik yazarı Mustafa Tokgöz'ü takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...