Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

ELKKA yeni kısaçaları ile dans müziğine olan tutkusunu kutluyor

"Bu çalışma, bana kreatif ve kişisel anlamda ilham veren dans pistinde çalan müzikle yaşadığımız anların bir kutlaması"

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: ALEX LAMBERT
  • 26 Ekim 2019
ELKKA yeni kısaçaları ile dans müziğine olan tutkusunu kutluyor

femme culture kolektifi ve plak şirketinin kurucusu İngiliz DJ/prodüktör ELKKA, 29 Kasım'da 'Every Body Is Welcome' adlı yeni bir kısaçalar albüm yayımlayacak.

Kısaçalara ismini veren parça haricinde Avant Garde, Compromise... For What?, LVURSELF Interlude ve Breathe dahil beş parçadan oluşan çalışma hakkında konuşan sanatçı, "20'lerimin başında Londra'ya geldiğimde tamamen farklı bir insandım. Buradaki kulüp kültürünü, rave çevresini ve queer oluşumları keşfetmem, tam anlamıyla bir kadın ve bir queer kimliğimle bana kendi içsel dünyamın derinliklerine inme fırsatı verdi. Bana göre dans pisti, en özgür olduğum, en 'kendim' hissettiğim, hem arkadaşlarımla hem de yabancılarla müziği ve anı paylaştığım, başka bir şeyle kıyaslanamayacak nitelikte bir yer" dedi.

ELKKA, "Bu çalışma, bana kreatif ve kişisel anlamda ilham veren dans pistinde çalan müzikle yaşadığımız anların bir kutlaması. 'Every Body Is Welcome', dans pistinin olmasını umduğum biçimlerini sembolize ediyor; bir müzik ütopyası ya da limanı, insanların kendilerini güvenle ifade edebilecekleri, kendilerini bulabilecekleri, kim olmak istiyorlarsa o olabilecekleri, tolerans ve kapsayıcılığı önemseyen topluluğun bir parçası olabilecekleri bir yer olarak tarif edebiliriz. Çok mu idealist bir düşünce diye soracak olursanız... Evet belki ama bence sanat idealizme ve ulaşmak istediğimiz noktayı ifade etmemize alan açıyor olmalı" şeklinde sözlerini sürdürdü.

femme culture, Nisan ayında Birleşmiş Milletler Kadın Birimi'ne destek olmak amacıyla Lone, Mr. Mitch, Martyn Bootyspoon, Nightwave, Badsista ve Minimal Violence gibi sanatçıların parçalarından oluşan ''HeForShe x femme culture'' derleme albüm serisinin ikincisini yayımlamıştı.

ELKKA'nın 29 Kasım'da çıkacak 'Every Body Is Welcome' isimli kısaçalarına buradan ön sipariş verebilirsiniz.

MIX Festival 2019'a özel hazırladığımız çalma listemizi Spotify’da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...