Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
TEKNOLOJİ

Elon Musk müziği direkt beynimize aktaracak çip geliştiriyor

Çipin insan bedeni üzerindeki denemesi bir yıl içinde yapılacak

  • MIXMAG TURKEY
  • 28 Temmuz 2020
Elon Musk müziği direkt beynimize aktaracak çip geliştiriyor

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Elon Musk, müzik dinleme deneyimini doğrudan insan beyninin içinde gerçekleştirecek bir beyin çipi implantı üzerinde çalışıyor.

Başarılı girişimcinin 2016 yılında kurduğu startup şirketi Neuralink’in bilgisayar-beyin arayüzü üzerine yürüttüğü çalışmadaki gelişmeler, 28 Ağustos’ta açıklanacak proje ilerleme raporu ile kamuoyuyla paylaşılacak.

Başlangıçtaki amacı, çip sayesinde obsesif-kompülsif bozukluk, depresyon ve anksiyete gibi nörolojik rahatsızlıklara sahip insanlara yardım etmek olan proje, TechCrunch’ın haberine göre yeni geliştirmelerle insanların “ileri seviye yapay zekaya ayak uydurma” fırsatı yakalayacağı nitelikler barındırıyor.

Elon Musk, önceki hafta Twitter’daki bir kullanıcının çip vasıtasıyla müzik dinlenip dinlenemeyeceğiyle ilgili sorusuna olumlu yanıt vermişti.

Fare ve maymunlar özelinde yapılan testler başarıyla sonuçlandı. Musk, Mayıs ayında Joe Rogan’ın podcast programında yaptığı açıklamada insanlar üzerinde yapılacak testlerin bir yıl içinde başlayacağı bilgisini vermişti.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...