Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Endüstri profesyonellerinden müzikte sağlıklı ve başarılı kariyer için rehber kitap

Rhian Jones ve Lucy Heyman’ın ‘Sound Advice’ adlı kitabı müzik sektöründe çalışan herkese ‘sağlık’ odaklı kılavuz olma amacı taşıyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 18 Ocak 2021
Endüstri profesyonellerinden müzikte sağlıklı ve başarılı kariyer için rehber kitap

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Müzik endüstrisi üzerine yazılarıyla tanınan gazeteci Rhian Jones ve sanatçı/performans danışmanı Lucy Heyman, müzisyenlerin kariyerlerini daha sağlıklı ve başarılı şekilde ilerletmelerinde yol gösterici nitelikte bir kılavuz kitap hazırladı.

İki yıllık bir hazırlık sürecinin ardından tamamlanan Sound Advice: The Ultimate Guide to a Healthy and Successful Career in Music adlı kitap, modern müzik endüstrisinde müzisyenlerin en çok yönlendirmeye ihtiyacı olan performans becerileri, para yönetimi, yaratıcılığı artırma, sosyal medya kullanımı, hayran kitleyle iletişim ve eleştiriyle başa çıkma gibi konularda rehber niteliğinde bir eser.

Kitap ayrıca sanatçıların kariyerleri boyunca karşılaşabilecekleri mental ve fiziksel sağlık sorunlarıyla başa çıkma konularını de irdeliyor. Beslenme bozukluğu, vücut sağlığı, ses ve işitme problemleri, madde kullanımı ve yoğun yolculukların beden üzerindeki etkileri gibi hususlar, kitapta üzerine yoğunlaşılan alanlar arasında. Will Young, Imogen Heap, Lady Leshurr, Laura Mvula, Nina Nesbitt, Ella Eyre ve Lauren Aquilina gibi sanatçılardan röportajlar da içeren kitap ayrıca çeşitli sağlık uzmanları ve müzik profesyonellerinin tavsiyelerine de yer veriyor.

Yazarlardan Rhian Jones, hazırladıkları kitapla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Eğer bir sanatçı fiziksel veya mental olarak rahatsızlanıp çalışamaz duruma gelirse, bu sadece kendisi için maddi kayıp anlamında gelmiyor; çoğu durumda etrafında iş birliği içinde çalıştığı diğer pek çok insanı da etkiliyor. Sanatçıların sağlığını desteklemeyi öncelik haline getiren bir bilincin şu ana kadar yeterli düzeyde gelişmediğini üzülerek gözlemledim. Malum son yıllarda gencecik yaştaki dev yeteneklerin aramızdan zamansız şekilde ayrıldıklarını görmek gerçekten iç acıtıcı bir durum.”

“Sağlık sorunları ilerleme kaydetmeden bunun önüne geçmenin yolu eğitimden geçiyor. Bu noktada hem kendi araştırmalarımızdan, hem de fikirlerine başvurduğumuz çeşitli profesyonellerin tavsiyelerinden faydalandık. Bildiğimiz kadarıyla müzik sektöründeki yaratıcı insanların kariyer gelişimine sağlık penceresinden bakan bir kılavuz yok, bu anlamda önemli bir boşluğu doldurmuş olduk.”

Kitabın bir diğer yazarı Lucy Heyman ise, “Araştırmalar gösteriyor ki müzisyenler kariyerleri boyunca ciddi fiziksel ve mental sağlık problemleriyle karşı karşıya kalabiliyor. Ancak bu problemlerin büyük kısmının doğru bilgi ve doğru yönlendirmelerle önüne geçmek mümkün” ifadelerini kullandı.

Özellikle pandemi nedeniyle rutin yaşamlarından uzaklaşan müzisyenlerin ekstra desteğe ihtiyacını karşılayacağı değerlendirmeleri yapılan rehber kitapla ilgili olumlu görüş bildiren endüstri profesyonellerinden biri de Live Nation Avrupa’nın yönetim kurulu başkanı John Reid. Reid, Sound Advice kitabını “bilgilendirici, anlaşılır ve zaman zaman da eğlenceli” sözleriyle tanımlayarak “Sağlıklı ve sürdürülebilir iş ortamı yaratmak için hepimizin sorumluluğu var. Müzik endüstrisi de tıpkı diğer iş kolları gibi buna ihtiyaç duyuyor. Sound Advice, müzisyenler kadar tüm endüstri profesyonellerinin de faydalanabileceği bir kılavuz” sözlerini sarf etti.

28 Şubat’ta çıkacak kitaba ön sipariş vermek için bu sayfayı ziyaret edin.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...