Ara Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
TEKNOLOJİ

Müzisyenlerin performanslarını canlı yayınlayabilecekleri dijital platform: Epiqur.tv

Epiqur.tv, müzisyenlerle dinleyicileri yüksek kaliteli canlı yayın teknolojisinde buluşturuyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 7 Kasım 2019
Müzisyenlerin performanslarını canlı yayınlayabilecekleri dijital platform: Epiqur.tv

Boğaziçi Üniversitesi'nin kuluçka merkezi DreamBu'dan aldığı destek ve Boğaziçi Üniversitesi Taş Oda Festivali dahil çeşitli etkinliklerde yaptığı canlı yayınlarla ilgi toplayan teknoloji girişimi Epiqur.tv, müzisyenlerin ve DJ'lerin sahnede ya da evlerinde hayata geçirdikleri performansları yüksek ses kalitesiyle canlı yayınlamalarına, dijital ortamda depolamalarına ve bu performanslarla hem bilinirliklerini artırmalarına hem de kazanç elde etmelerine olanak tanıyor.

Dinleyicilerin söz konusu performansları diğer platformlarda olduğu gibi yüksek ses kalitesiyle her an dinleyebilmelerine, takip ettikleri müzisyenlere destek olmalarına, benzer müzik zevki olan diğer insanlarla sosyalleşmelerine de olanak sağlayan sosyal bir canlı yayın platformu niteliği taşıyan Epiqur.tv, prodüksiyon zorlukları ve maliyetleri sebebiyle, müzisyenlerin kendi imkanlarıyla yüksek kaliteli dijital içerik üretememekte olduğunu, dijital ortamda etkin şekilde var olamayan müzisyenlerin de dinleyici kitlelerini büyütememekte olduğunu gözlemleyen bir grup girişimci tarafından kuruldu.

Girişimci ekibin kendi geliştirdiği "Epiqur Gear" isimli cihaz, sesi kaynak çıkışından alarak dış etkenlerden izole şekilde yüksek kalitede canlı yayının içine dahil ediyor. Telefon, bilgisayar kamerası ya da herhangi bir video çekim cihazıyla entegre şekilde çalışan yazılımsal altyapısı sayesinde elde edilen görüntüler ise platformun bünyesindeki "Epiqur App" yazılımı aracılığıyla alınıyor. Görüntü ve yüksek kalitedeki ses bu şekilde çevrim içi olarak senkronize biçimde izleyiciyle buluşuyor.

Epiqur.tv’ye üye olarak platform bünyesindeki müzisyenlere destek sunabilir ve canlı yayınları takip edebilirsiniz. Müzik ile uğraşıyorsanız Epiqur Gear isimli cihazı sipariş ederek kendi yayınlarınızı gerçekleştirmeye başlayabilirsiniz.

Boğaziçi Üniversitesi Haber Merkezi'nin Epiqur.tv'nin geliştirilme sürecinde görev alan girişimci Kadir Batuhan Doğan ile gerçekleştirdiği röportajı buradan okuyabilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...