Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

EXIT Festival’a Sırp hükümetinden yeşil ışık

Avrupa’da bu yaz yapılacak tek büyük festival EXIT olacak gibi görünüyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 23 Mayıs 2020
EXIT Festival’a Sırp hükümetinden yeşil ışık

Sırbistan’ın önde gelen festivallerinden EXIT, koronavirüs gündeminin belirsizliğe sürüklediği eğlence sektöründe iptal yaşamadan yoluna devam etme şansı yakalayan sayılı organizasyonlardan biri olacak.

Bu yıl 20’nci yılını kutlama hazırlıklarını yapan ancak belirsizlik nedeniyle müzikseverlerin uzun zamandır haber almayı beklediği EXIT cephesine yeşil ışık Sırbistan başbakanı Ana Brnabić’den geldi. Başbakan, iptal yerine Temmuz olarak planlanan programının Ağustos’a kaydırılmasını önererek festivalin hayata geçmesinin önündeki engelleri kaldırdı.

Festivalin gerçekleşeceği Novi Sad şehrinde basın açıklamasında bulunan başbakan Brnabić, “Festival programının Ağustos’a taşınmasını önerdik. O zamanda kadar pandemiyle ilgili durumun tamamen kontrol altında olacağını öngörüyoruz” diye konuştu.

EXIT Festival kurucu ortağı Dušan Kovačević ise Sırbistan hükümetinin bu adımını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, “Festivalin tam kapasiteyle geri dönüşü muhtemelen 2021’den önce olmayacak. Sağlıkla ilgili durumun her geçen gün iyiye gittiğini gözlemlemekten mutluyuz ve festivalin 20’nci organizasyonunu bize yakışır şekilde ve gerekli güvenlik tedbirlerini alarak hayata geçireceğiz” açıklamasında bulundu.

Festivalin diğer kurucu ortaklarından Ivan Milivojev ise, “Gerçekten çok önemli bir karar alındı. Format değişecek ve kapasite düşecek olsa da güvenli bir ortam sağlayarak gerçekleştireceğimiz festivalimiz, yaşamakta olduğumuz bu zor zamanların ağırlığını üzerimizden atmamızı ve rahatlamamızı sağlayacak” dedi.

Festival yönetiminin tarih, sahne, ziyaretçi kapasitesi ve sanatçılarla ilgili ilave duyuruları için bekleyiş sürüyor.

#Arşiv çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...