Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Facebook ve Instagram'dan emoji sansürü

"Cinsel çağrışım yapan emojileri" cinsel iletişimin aracı haline getiren profiller mimlenecek

  • AHMET AYDEMİR
  • 3 Kasım 2019
Facebook ve Instagram'dan emoji sansürü

Facebook ve Instagram, "cinsel çağrışım" yapmasıyla bilinen bir grup emoji karakterinin kullanılmasına sansür getiriyor.

Sosyal medya devlerinin yeni yayımladığı ortak yönergeye göre bundan böyle bilinçli ya da bilinçsiz olup olmadığına bakılmaksızın cinsellik ve çıplaklık çağrışımı yapan içerik paylaşan profiller belirli sansür uygulamalarıyla karşı karşıya kalacak. Bu çağrışımı yapan emojiler arasında şeftali, patlıcan ve su damlalarını tasvir eden semboller ilk akla gelenlerden.

Instagram'ın gelişmeyle ilgili New York Post'a yaptığı açıklamada, "Facebook ve Instagram'da cinsellik çağrışımı yapan emojilerle birlikte çıplak fotoğraf isteme, cinsel partner arama ya da cinsel içerikli etkileşimler yaratmaya yönelik eylemler tespit edildiğinde içerikler platformdan kaldırılacak. Yalnızca emoji karakterleri paylaşıldığında buna yönelik herhangi bir adım atılmayacak" ifadelerine yer verildi.

XBIZ'e konuşan bir Facebook yetkilisi ise, "İçerik politikamızda ve bunu uygulayış biçimimizde herhangi bir değişiklik olmadı, yalnızca bu çerçevedeki yazınsal dili daha anlaşılır ve daha açık hale getirdik" açıklamasında bulundu.

Facebook'un güncellenen topluluk standartları yönergesini buradan inceleyebilirsiniz.

'Elektronik Müzik 101' çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...