Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Frankie Knuckles’ın müzik koleksiyonu New York’ta sergileniyor

5.000 parça medyadan oluşan koleksiyonda tek sefer basılan test plakları, asetat diskler ve üzerinde farklı sanatçıların yazılı notları olan materyaller bulunuyor

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: ROB MCKEEVER
  • 10 Temmuz 2021
Frankie Knuckles’ın müzik koleksiyonu New York’ta sergileniyor

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Frankie Knuckles’ın kişisel müzik koleksiyonundan bir seçki New York’taki Gagosian Galerisi’nde sergileniyor.

Chicagolu sanatçı Theaster Gates tarafından düzenlenen “Social Works” adlı sergide 5.000 parçadan oluşan farklı medyalar üzerine kaydedilmiş müzik koleksiyonu sanatseverlerle buluştu. Knuckles’ın koleksiyonu ayrıca halihazırda Russell EL Butler tarafından dijital ortama aktarılıyor.

Sergide gösterilenler arasında Danny Tenaglia’nın 1995 yapımı “Hard & Soul” eserinin test plağı baskısı, Celine Dion’un “Misled (MK Dub)” parçasının ilk versiyon asetat disk kaydı, Baby Ford’a ait “Oochy Koochy (F.U. Baby Yeh Yeh)” ve Frankie Knuckles’ın klasik parçalarından biri olan “Whistle Song”un plak baskısı yer alıyor.

Plaklarda dikkat çeken önemli ayrıntılardan biri de üzerlerinde yer alan kırmızı ve mavi noktalar. Karanlık kulüp ortamında plakları kolayca ayırt etmek için böyle bir yöntem geliştiren Knuckles’ın arşivindeki kırmızı noktalı plaklar daha hareketli parçalar içerirken, mavi noktalılar daha yavaş tempoda müzikler barındırıyor.

Frankie Knuckles ile uzun bir arkadaşlık dönemi geçiren ve Prescription Records’ın kurucusu olan Ron Trent, sanat galerisinin süreli yayını Gagosian Quarterly’e yaptığı açıklamada, “Farklı bir bilinç alemine geçmişsiniz gibi hissediyor ve burada bir ustalık seviyesini gözlemliyorsunuz. Adeta şamanistik bir serüven; izleyicileri bu yolculuğa davet eden bir şaman gibi konumlanıyor burada sanatçı. Plaklar, kasetler, MP3’ler ve daha pek çok medyadaki müzik koleksiyonu farklı bir evrenin içine sizi çekiyor. Yaptığı işe yaklaşım tarzı, ruhu, duygu dünyası ve enerjisi halen burada. Bilimin söylediğine göre de enerji asla kaybolmuyor, sadece biçim değiştiriyor.” ifadelerini kullandı.

Gagosian Galerisi’ndeki koleksiyon sergisi hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Sergideki tüm görseller: © Theaster Gates. Fotoğraf: Robert McKeever.

‘Dünyanın Ritmi: New York’ çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...