Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Glastonbury festivali 2021’de düzenlenemezse iflas tehlikesi altında

Festival organizatörlerinden Michael Eavis: ‘Sınırsız kaynaklarımız yok’

  • MIXMAG TURKEY
  • 2 Temmuz 2020
Glastonbury festivali 2021’de düzenlenemezse iflas tehlikesi altında

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

İngiltere’nin en büyük festivallerinden Glastonbury’nin organizatörleri Michael ve Emily Eavis, festivali 2021’de yeniden hayata geçirme imkanı bulamazlarsa iflasla karşı karşıya kalacaklarını söyledi.

Guardian’a röportaj veren organizatörlerden Micael Eavis, “Gelecek yıl festivali gerçekleştirmek zorundayız, yoksa çok ciddi olarak iflas edeceğiz. Bir şekilde Glastonbury 2021 yapılmalı, bunu devam ettirmeliyiz. Aksi takdirde kötü bir son bizi bekliyor. Ekstra bir yıl daha bekleyebileceğimizi düşünmüyorum. Sınırsız kaynaklarımız yok” ifadelerini kullandı.

Glastonbury’nin 50’nci organizasyonu koronavirüs salgını olmasaydı geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşecekti.

Emily Eavis ise, virüsün etkisinin 2021’e yayılması durumunda “çok ciddi problemlerle” yüz yüze kalacaklarını ve 2020’deki iptalin şimdiden kendileri için çok pahalıya mal olduğunu belirtti.

Glastonbury, çevre inisiyatifleri ve özellikle yakın yerleşim birimi Pilton kasabasında sosyal barınma alanları inşa edilmesi gibi birçok projeye fon yaratan ve buna paralel oldukça fazla harcama yapan bir festival.

Sektörün hayatını sürdürmesine yönelik yardımlarda İngiliz hükümetinin üzerine düşen şeylerin olduğunun altını çizen ve 2020’deki etkinlik lisans ücretlerinin iadesini talep eden Emily Eavis sözlerine şöyle devam etti: “Hükümet, ülkedeki sanat ortamını daha geniş anlamda destekleyecek adımlar atmalı. Aksi takdirde kültürümüzün bazı bileşenlerinin sonsuza dek yok olma ihtimali gibi bir gerçeklik karşımızda duruyor olacak.”

Bu endişelere rağmen Emily Eavis, Glastonbury söz konusu olduğunda yine de umutlu: “Şimdiye kadar dalgalı sularda pek çok kez yönümüzü bulduk. Glastonbury sürekli bir dönüşümün içinde oldu ve hayatta kalmanın yollarını bulmayı bildi. Eminim tekrar bunun bir yolunu bulacak.”

Röportajın tamamını buradan okuyabilirsiniz.

‘Dünyanın Ritmi: Londra’ çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...