Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Google Burning Man'in Çoğunu Satın Aldı

Teknoloji devi festivalin yüzde 51.2'sine sahip oldu

  • MIXMAG TURKEY
  • 1 Nisan 2019
Google Burning Man'in Çoğunu Satın Aldı

Teknoloji devi ve dünyanın en popüler arama motoru olan Google, Burning Man festivalinin çoğunluğunu satın aldı.

Burners Feel The Burn sitesinin haberine göre, Google'ın festivali satın almak için dün gece bir teklifte bulunduğunu ve bu teklifin kabul edildiği söyleniyor. Festivalin yüzde 51.2'sine sahip olacak teknoloji devinin tahmini rakamlarla 1.2 milyar doların üzerinde bir rakam ödediği konuşuluyor.

Google’ın ''Eğlence ve Oyun Bölümü'' şefi Marcus Fooly’le bu konu özelinde ulaşmayı başardık. O da bize festival ve bu satın alma hakkında bilgiler verdi.

"Festivalle ilgili çok fazla değişiklik yapmak istemiyoruz, festivalin özüne daha fazla katkıda bulunmak istiyoruz.Google Os markamızı Burning Man’e entegre ediyor olacağız. Ayrıca Robot Heart’ı Roobot Heart olarak yeniden adlandırıyoruz, ancak söylediğim gibi bunlar sadece estetikte küçük değişiklikler olacak" dedi. Fooly ayrıca, "İnsanların yiyecek, su ve parıltı gibi kolaylıklar talep edebilecekleri bir yerinde arama motoru olacağını" söyledi.

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan ve fenomenleri uzak tutmaya yönelik basın açıklaması ardından dünyanın en büyük kurumsal şirketlerinden birine çoğunluk hissesini satması Burning Man'in başını ağrıtacak mı ilerleyen günlerde göreceğiz.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...