Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Google'dan Oskar Sala anısına doodle

Google, 1930'da icat edilen synthesizer önceli trautonium'un mucidi, elektronik müziğin üstatlarından Oskar Sala'nın 112. doğum gününe özel doodle tasarladı

  • MIXMAG TURKEY
  • 18 Temmuz 2022
Google'dan Oskar Sala anısına doodle

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Google, elektronik müziğin ortaya çıkışındaki önemli figürlerden biri olan Alman fizikçi ve besteci Oskar Sala'yı bugünkü doodle tasarımıyla andı.

1910'da Greiz'de dünyaya gelen Sala, piyano ve kompozisyon temellerini geliştirmek üzere 1929 senesinde Berlin'e taşınır. Synthesizer'ın önceli trautonium üzerindeki deneysel çalışmalarına burada, Berlin Konservatuarında başlar. Çalışmalara Dr. Friedrich Trautwein eşlik eder. Üretilen sesler, metal raylar üzerine gerilen tellerden.

Sala'nın Trautonium ve Voktstrautonium üzerine çalışmaları 1952 senesine, Rundfunktrautonium ve taşınabilir Konzerttrautonium üzerine çalışmaları da benzer tarihlere uzanıyor. Albümleri ve konserleri haricinde radyo, televizyon ve reklam sektöründe de kendisini kanıtlamış sanatçılardan Oskar Sala. Rolf Thiele Rosemary, Fritz Lang The Indian Tomb ve Alfred Hitchock'un The Birds film müziklerinin arkasındaki başarılı besteci bahsi geçen.

Hayata 2002 yılında veda eden Sala'nın 112. doğumgünü bugün. Üstadı anıyoruz.

Google'ın bugün gösterime aldığı doodle, ABD, Birleşik Krallık, Avustralya, İspanya, Yunanistan, Hindistan, Avusturya, İsveç ve Dominik Cumhuriyeti gibi sınırlı sayıda ülkedeki internet kullanıcılarının karşısına çıktı.

Oskar Sala ve trautonium hakkında detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

'Elektronik Müzik 101' çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...