Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Green Velvet: “House ve techno’ya EDM demeyin…”

Green Velvet, EDM kısaltmasıyla ilgili uzun dönemdir süren tartışmalara dahil oldu

  • MIXMAG TURKEY
  • 1 Ocak 2020
Green Velvet: “House ve techno’ya EDM demeyin…”

Dans müziğinin Amerikalı temsilcilerinden Green Velvet (Curtis Alan Jones), EDM kısaltmasıyla ilgili uzun zamandır süregelen tartışmalara Twitter hesabından yaptığı açıklamayla müdahil oldu. Green Velvet, EDM ile techno ve house gibi müzik türleri arasındaki ayrıma dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Jones, "House ve techno'ya EDM demeyin... Bunlar EDM ortaya çıkmadan önce vardı. Araştırma yapıp EDM'in ilk defa ne zaman kullanıldığını öğrenin" ifadelerine yer verdiği Twitter paylaşımında ayrıca EDM'i yaratan insanların house ve techno'nun kaynağını tanımak istemediklerini söyledi.

EDM terimi, "rave" sözcüğünün olumsuz olduğunu düşündükleri çağrışımlarla kendileri arasına mesafe koymak isteyen Amerikalı bir grup etkinlik organizatörü tarafından 2000'li yılların sonunda geniş çapta kullanılmaya başlandı. Hard Summer, Holy Ship! ve Red Rocks gibi festivalleri düzenleyen Hard Events'in kurucusu ve CEO'su Gary Richards, 2012 yılında Guardian'a yaptığı açıklamada, "Techno'nun ecstasy ile olan ilişkisinden, bu lekeden kurtulmamız lazımdı. Bir mekan sahibine veya bir yerel yöneticiye etkinlik izinleri için gidip 'rave' sözcüğünü kullanacak olursanız, iş modeliniz en baştan başarısızlığa mahkum hale gelir" ifadelerini kullanmış ve büyük tartışmalara neden olmuştu.

Green Velvet, 3 Ocak Cuma günü Avustralya'nın Gold Coast kentinin tanınmış kulüplerinden Asylum'da kabin başında olacak.

'Elektronik Müzik 101' çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...