Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Güney Kore’deki spor salonlarında 120 BPM üzeri müziklere yasak

Alınan yeni karar ülkenin favori K-Pop parçalarını dikkate almamış gibi görünüyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 15 Temmuz 2021
Güney Kore’deki spor salonlarında 120 BPM üzeri müziklere yasak

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Temposu 120 BPM üzerindeki parçaların Güney Kore’deki spor salonlarında çalınmasına koronavirüsle mücadele kapsamında yasak getirildi.

Yasak kararı ilk olarak Seul’daki spor salonlarında yürürlüğe kondu. Spor yapanların çok fazla terlememesini ve nefes nefese kalma şiddetini azaltmayı amaçlayan karar sonrası ülkede popüler olan birçok K-Pop parçası spor salonlarında çalınamayacak.

Reuters’e konuşan spor salonu işletmecisi Kang Hyun-Ku, “Üyelerimizin modunu yüksek tutmak için hareketli parçalar çalıyoruz; kafamdaki en büyük soru işareti, bir klasik müzik parçasının veya BTS’e ait bir müzik çalışmasının virüsün yayılmasında hangi ölçüde bir etkiye sahip olduğu ve bununla ilgili bir araştırma yapılıp yapılmadığı. Pek çok kişi kulaklıkla müzik dinliyor, insanların çalma listelerindeki şarkıların temposunu nasıl denetleyeceksiniz?” ifadelerini kullandı.

Spor yapan insanların tercih ettiği müziklerin temposunun büyük bir bölümü 120 BPM’in üzerinde, keza Güney Kore’nin popüler K-Pop şarkılarının temposu da öyle.

Muhalefet partisi adına açıklamalarda bulunan politikacı Kim Yong-Tae de duruma tepkili olanladan biri: “Ne yani, saatte 6 km’den düşük hızda koşarsanız virüse yakalanmayacak mısınız? Dinlediğiniz müziklerin temposu nasıl denetlenecek? Koronavirüsün müzik tercihimle ne alakası olduğunu anlayabilmiş değilim.”

[Kaynak: The Guardian]

Komutan Logar'ın hologram dans makinesi için birebir parçalardan oluşan çalma listemizi dinleyin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...