Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

İsveç'ten kültür-sanat sektörüne 1.5 milyar kronluk yardım paketi

İsveç hükümetinin yardım paketi 144 milyon euro'ya karşılık geliyor

  • AHMET AYDEMİR
  • 19 Eylül 2020
İsveç'ten kültür-sanat sektörüne 1.5 milyar kronluk yardım paketi

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Pandemi dolayısıyla İsveç'te meydana gelen ekonomik zararları hafifletmek ve kültür-sanat sektörünün tekrar canlandırılmasına katkı sağlamak adına hükümetteki partiler 1.5 milyar kronluk yardım fonu açıkladı.

144 milyon euro'ya karşılık gelen pakete ek olarak ülke genelinde yeniden yapılanma ve kültür-sanat aktivitelerin yeniden başlatılması için 2021 hedeflemeli olarak ilave 1 milyar kronluk kaynak ayrılacak. Aynı zamanda konser alanlarını da içinde bulunduran kültürel altyapı çalışmaları için de yatırım planlarını açıklandı. Kültürel iş birliklerini altyapı çalışmaları yoluyla yukarıya taşımak için 2021'de 300 milyon kron, takip eden yıllar içinse 150 milyon kron bütçe sağlanacağı kaydedildi.

İsveç hükmeti geçtiğimiz günlerde serbest meslekle uğraşan kişiler için 3.5 milyar kron destek paketini kullanıma sunarak çalışan kesimi adeta hayatta tutmuştu. 2021 için düşünülen ilave kaynak ise 1.5 milyar kron. Ayrıca geçtiğimiz yıl 200 bin kronluk bir ciro sağlayan şahıs işletmeleri, cirolarındaki kayıplarının %75'ini alabilmek için müracaatta bulunabilecek.

İsveç, halka açık etkinlikler için Mart ayının ortalarında başlayan 50 kişilik kapasite kısıtlamasını halen sürdürüyor.

[Kaynak: IQ Mag]

‘En İyi FIFA Şarkıları’ çalma listemizi Spotify’da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...