Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Jeff Mills: Elektronik müzik fazlasıyla tipik orta sınıf işine dönüşmeye başladı

Mills, elektronik müziğin politik duruşunu kaybettiğini düşünüyor

  • Furkan Kılıçaslan
  • 17 Temmuz 2019
Jeff Mills: Elektronik müzik fazlasıyla tipik orta sınıf işine dönüşmeye başladı

Jeff Mills, France24'e verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Elektronik müziğin politik duruşunu kaybettiğini dile getiren duayen sanatçı, bunun sebebini ''tipik orta sınıf''ın sektörü domine etmesine bağlıyor.

Açıklamalarında, ''Müzik, özellikle dans müziği eskiden politikti. 1970'lerde ve 1980'lerin başında dünyanın her noktasından heteroseksüel ve homoseksüel insanın bir araya geldiği bir kültürdü, bir çıkış noktasıydı. Elektronik müzik şiddet, vahşet ve ırkçılık gibi bazı konular hakkında konuşmayı kolaylaştırırdı. Şimdi ise elektronik müzik, muhtemelen daha rahat bir yaşam tarzı olan tipik orta sınıf insanı tarafından yapılıyor. Bu da bir mesajı olan derin bir müzikten ziyade pop, basit ve tüketimi seven toplumu yansıtıyor" dedi.

Politik meselelerin “bir sesinin olması gerektiği anlarda kenara itildiğini” ekleyen Jeff Mills, “İnsanlar partilere geliyorlar çünkü en azından birkaç saat bile olsa kendilerini dünyadan soyutlamak istiyorlar. Amerika başkanını, Meksika'yı ya da terörizmi düşünmek istemiyorlar'' dedi.

Eski kapak yıldızı gençliğinde karşılaştığı önyargıya da değindi.

“Amerikan hükümetine göre, küçük bir çocukken, benim için planları ya hapiste çürümem ya da ölmem olacaktı. Amerika'daki genç siyah çocuklar için umut yoktu” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir.
Jeff Mills'in yeni albümü Ay'a ilk inişten ilham alıyor
Jeff Mills plak şirketi Purpose Maker'ı on yıl aradan sonra yeniden faaliyete geçirdi
DVS1 festivaller ve kulüp kültürü hakkında konuştu

Big Burn Istanbul'a özel hazırladığımız Spotify listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...