Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

John Frusciante jungle ve hardcore tarzında yeni albüm çıkarıyor

‘Maya’ isimli albüm, Venetian Snares’in plak şirketi Timesig’den çıkacak

  • MIXMAG TURKEY
  • 3 Eylül 2020
John Frusciante jungle ve hardcore tarzında yeni albüm çıkarıyor

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Red Hot Chili Peppers grubunun gitaristi John Frusciante, 23 Ekim’de Venetian Snares’in plak şirketi Timesig’den “Maya” isimli yeni bir albüm çıkaracağını duyurdu.

Breakbeat hardcore ve jungle stilinin hakim olduğu uzunçalar albüm, sanatçının müzikal olarak en çok beslendiği 1991 ile 1996 yılları arasındaki dans müziği atmosferini bünyesinde barındırıyor.

Albümü hakkında açıklamalarda bulunan Frusciante, “Şarkı ve söz yazarlığına eskisi kadar ilgim artık pek yok. Bu yıl çıkan önceki işlerimde gördüğünüz müzikalite, tek başıma müziğe odaklanmamın ortaya çıkardığı doğal sonuç. Makinelerle ve bilgisayarla bunu yapmaktan gerçekten zevk duyuyorum. Albümdeki parçaları kaydederken her bir parçanın hazırlık süreci bir miktar ağır ilerledi ancak bitmeye yakın evrede oldukça hızlı şekilde sonuçlandı. Breakbeat kompozisyonları, davul makinesindeki aranjeler ve DX7 ses paketleri içinde vakit geçirme derken süreç haftalarımı aldı” dedi.

Frusciante, Venetian Snares’i ilk olarak 2003 yılında Autechre’nin kürasyonunu yaptığı ATP festivali sırasında keşfetti. İlerleyen ilişkilerinin bir sonucu olarak ikili daha sonra bir dönem Speed Dealer Moms projesi altında ortak çalışmalara imza attı.

“Maya”, Frusciante’nin Timesig plak şirketinden çıkacak ilk enstrümantal elektronik müzik albümü olacak. Sanatçı daha önce bir diğer sahne ismi olan Trickfinger adı altında acid-house prodüksiyonlar çıkarmış, ayrıca kendi ismi ile Acid Test gibi plak şirketleri aracılığıyla deneysel çalışmalarını dinleyicilere sunmuştu.

Albüm, Frusciante’nin yakın zaman önce ölen kedisinin adını taşıyor. Sanatçı, “Maya, müzik üretirken 15 yıllık yol arkadaşımdı, bu yüzden yeni çalışmama onun ismini verdim. Müziği çok severdi, bu noktada Maya ile aramdaki kişisel bağı vurgulamak için bunu Trickfinger projem altında değil, gerçek ismim John Frusciante adı altında çıkarmaya karar verdim” diyerek albüm isminin arka planını paylaştı.

Albümün çıkış parçası “Amethblowl”u aşağıda dinleyebilir, toplam 9 yapımdan oluşan “Maya” albümüne buradan ön sipariş verebilirsiniz.

‘En İyi FIFA Şarkıları’ çalma listemizi Spotify’da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...