Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Banksy Akdeniz’de mülteci kurtarma botunun finansmanını sağladı

Banksy, Kuzey Afrika’dan Avrupa’ya göç etmek için Akdeniz’e açılan mültecilere zor anlarında yardım eli uzatıyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 1 Eylül 2020
Banksy Akdeniz’de mülteci kurtarma botunun finansmanını sağladı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Banksy, Akdeniz’de bir mülteci kurtarma botunun finansmanını sağladı.

Devriye görevine başlayan kurtarma botu, Kuzey Afrika’dan Avrupa’ya göç etmek için Akdeniz’e açılan mültecilere zor anlarında yardım eli uzatıyor. 31 metre uzunluğunda bir yattan kurtarma botuna dönüştürülen araç, Guardian’ın paylaştığı habere göre geçtiğimiz Perşembe günü 89 mülteciyi kurtardı.

Parlak pembe renk deseni ve yan tarafında ‘Rescue’ yazısı ile dikkat çeken bottaki bir diğer Banksy imzalı ayrıntı ise botun yüzeyindeki elinde kalp şeklinde can yeleği tutan bir kız çocuğu figürü.

Fransız feminist Louise Michel’in adını resmi olarak taşıyan deniz aracı, sessiz sedasız bir şekilde Valencia’dan Akdeniz’e açıldı ve göreve başladı. Kurtarma botundaki personel, daha önce arama-kurtarma görevlerinde tecrübeye sahip Avrupalı aktivistlerden oluşuyor.

Daha önce çeşitli sivil toplum kuruluşlarının deniz araçlarının kaptanlığını da yapan insan hakları aktivisti Pia Klemp de operasyona katkı sunan isimler arasında. Banksy, 2019 yılında Klemp ile iletişime geçerek bazı eserlerinden elde edeceği geliri Akdeniz’de yaşanan trajediyi hafifletmeye yardımcı olacak girişimlere aktarmak istediğini belirtmişti.

Klemp, Guardian’a yaptığı açıklamada, “Banksy nasıl bir botun nasıl sürüleceğini bizden daha iyi bilen bir tavır içinde değilse, biz de bir sanatçıymış gibi davranmıyoruz. Denizdeki kurtarma çalışmalarını insani bir hareket olarak değil, faşizm karşıtı mücadelenin bir parçası olarak görüyoruz” dedi.

[Fotoğraf: Ruben Neugebauer]

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...