Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Bir UFO avcısı 30 yıl boyunca Kraftwerk parçaları çalarak uzaylılarla iletişim kurmaya çalıştı

UFO avcısının hikayesinin anlatıldığı ‘John Uzaylılarla Temas Kurmaya Çalışıyordu’ adlı belgesel şimdi Netflix’te

  • MIXMAG TURKEY
  • 9 Eylül 2020
Bir UFO avcısı 30 yıl boyunca Kraftwerk parçaları çalarak uzaylılarla iletişim kurmaya çalıştı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Michiganlı UFO avcısı John Shepherd’ın hikayesini konu alan “John Uzaylılarla Temas Kurmaya Çalışıyordu(John Was Trying To Contact Aliens) isimli bir belgesel Netflix’te izleyicilere sunuldu.

Shepherd, jazz, reggae, afropop gibi “popüler olmayan” tarzda müziklerin yanı sıra Kraftwerk, Fela Kuti, Steve Reich ve Tangerine Dream gibi sanatçıların müziklerini 30 yıla yakın bir süre boyunca uzayın milyonlarca mil derinliklerine sinyal olarak gönderdi.

Arşiv niteliğinde görüntülerin kullanılıp Shepherd’in açıklamalarına yer verilen ve Matthew Killip tarafından yönetilen belgesel film, John Shepherd’ın üvey büyükanne ve büyükbabasının yanındaki yetişme dönemlerinden uzayın derinliklerine sinyal gönderen devasa S.T.R.A.T. (Special Telemetry Research and Tracking) makinesini icadına uzanan süreci ele alıyor.

Uzaya sinyal olarak gönderdiği müzik seçimleriyle ilgili Pitchfork’a konuşan Shepherd, “Rock müziği seviyorum, ama her yerde bu müzik egemen. Rock müzik sinyali göndermek çok sıradan bir yayın anlamına gelirdi. Haykıran yüksek sesli gitar sesleri yerine ruhumuzu içinde barındıran ve bu bakımdan bir anlam ifade eden müziklerle ilerlemek istedim. İnsan duygularını sıcak ve etkili şekilde irdeleyen bir şeylerin arayışındaydım. Müziği uzaya iletmekteki amaç, insan olmanın hissiyatını ve o coşkunluk hissini bir iletişim aracı olarak kullanmaktı” ifadelerini kullandı.

John Shepherd, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İlgi çekici ritmik yapılar ve kullanılan enstrümanlar, seçtiğim müziklerde beni en çok etkileyen unsurlar oldu. Çoğu kimsenin daha önce karşılaşmadığı güzel, eşsiz bir ses deneyimi sunuyorlardı. Duyulan çoğu şey çeşitli davul ve gitar sesleriydi. Bunun çekiciliğini fark etmem, dinleme ve yayın konusundaki arayışlarımda karşıma yepyeni bir dünya açmış oldu. Sonrasında neden olmasın diye düşündüm ve bu müzikleri görünmez dinleyicilerimle paylaşmaya karar verdim.”

Belgesel ayrıca bu süreçte John Shepherd’ın karşılaştığı çeşitli zorluklara da değiniyor. Annesi ile sevgi dolu bir ilişki kuramayışı, yalnızlık, eşcinsel kimliğinin içinde bulunduğu muhafazakar ortamda yarattığı yabancılaşma hissi ve en nihayetinde hayatını değiştirecek bağlantıyı Dünya’da bulması, “John Uzaylılarla Temas Kurmaya Çalışıyordu” belgeselindeki çarpıcı ayrıntılar olarak öne çıkıyor.

Belgeselin fragmanını aşağıda izleyebilir, tamamına Netflix’te ulaşmak için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...